Hírek

Kevesebb a használt autó a piacon

2010. november 12., 16:10

Az új autók értékesítésének visszaesése visszafogta a használt kocsik keresletét is. Mivel az emberek nehezebb feltételekkel juthatnak hitelhez, emiatt nincs pénzük új autóra, nem adják el a régit. Kevés a leginkább keresett fél és egymillió forint értékű, jó állapotú használt kocsi. A hiány felnyomja az árakat.

Kevesebb a használt autó a piacon

Most talán kezdődik a felélénkülés az autópiacon."- Régóta ebben bízik Szöllősy Gábor, aki már több éve foglalkozik autóértékesítéssel. Mint mondja, a német autók kelendőbbek, mint a francia vagy az olasz kocsik. Az értékesítő azt tapasztalja, hogy aki 1-2 éve viszonylag kedvező áron vásárolta divatos új autóját, most szabadulna tőle és inkább egy hitellel nem terhelt, ám mégis megbízható sérülésmentes, használt kocsit keres. Ebből viszont nagy a hiány.

Szőllősy Gábor - autókereskedő
"Főleg a jó minőségű használt autót keresik, kevés az emberek pénze, viszont elfogytak a jó használt autók."

Norbert most vett autót.Ő több szempontot is figyelembe vett a kocsi kiválasztásánál.

Bauxberger Norbert
"Hitel ne legyen rajt, a kaszni is jól nézzen ki és magas vagyok, nagy a helyigényem és embereket is szállítok, mert munkaautónak is használom."

A város több autókereskedésében is úgy nyilatkoztak, hogy szinte senki nem vesz új autót és a bankoknak sem érdekük, hogy ügyfeleik kiváltsák a hitelt. A régi autók iránt sokan érdeklődnek, de kevés a használt kocsi a piacon. A használtautó piac élénkülését az is gátolja, hogy nagyon magasak a hitelkiváltási díjak. Inkább használják az emberek 2-3 éves autójukat és fizetik a törlesztő részletet.