MNB
MNB - 2

Hírek

Hat érmet nyertek a Haladás VSE atlétái a fedettpályás országos bajnokságon

2019. március 07., 14:51

A felnőttek négyszer, míg az utánpótláskorúak kétszer állhattak fel a dobogó valamelyik fokára.

Hat érmet nyertek a Haladás VSE atlétái a fedettpályás országos bajnokságon

Először a felnőtt, majd pedig a junior és az ifjúsági korosztályú atléták fedettpályás országos bajnokságát rendezték meg Budapesten. Az első erőfelmérőn Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványai négy érmet gyűjtöttek be. László Dávid 15 méter 38 centiméterrel hármasugrásban, míg Boda Boldizsár 48,25 másodperccel 400 méteres síkfutásban bizonyult legyőzhetetlennek. Ráadásul utóbbi felettébb érdekes körülmények között nyerte meg versenyszámát. Igazából barátját, Deák Nagy Marcellt akarta hozzásegíteni az Európa-bajnoki kvalifikációs szint teljesítéséhez.  

Boda Boldizsár - atléta, Haladás VSE
“Igazából nem azt beszéltük meg, hogy a versenyt ő nyeri meg, hanem azt, hogy fussa meg a szintet, ha tudja. Ehhez akartam hozzásegíteni. A második körben viszont úgy éreztem, hogy bennem több erő van, mint benne, és sikerült végre megszerezni a fedettpályás bajnoki címet, ami hiányzott a repertoárból.”

A legeredményesebb zöld-fehér atlétának Pap Kristóf bizonyult, aki hármasugrásban 15 méter 19 centiméterrel,míg távolban 7,35 méterrel lett bronzérmes. A szombathelyi sportoló szinte valamennyi próbálkozásával egyéni csúcsot döntött.

Pap Kristóf - atléta, Haladás VSE
“Igazából azt kell tudni, hogy szinte mindegyik ugrásom egyéni csúcs lett. Ez amiatt van, hogy volt egy elég csúnya sérülésem 2016-ban és ezért több fedettpályás szezont kellett kihagynom. Hármasugrásban kettő, míg távolban egy szezont. Ezért is van az, hogy több egyéni csúcsot tudtam ugrani.”

A felnőttek után a juniorok között is rendkívül eredményesen szerepeltek a vasi klub sportolói. A csupán másfél éve atletizáló Pethő Márton 6 méter 86 centiméterrel harmadik lett távolugrásban. A versenyre címvédőként érkező Varga Eszter pedig úgy lett második 60 méteres síkfutásban, hogy 9,08 másodperccel új egyéni csúcsot ért el.  

Varga Eszter - atléta, Haladás VSE
“Örülök a második helynek. Nem tudtam megvédeni a címemet, de örülök ennek az egyéni csúcsnak, mert sérüléssel küzdöttem egész januárban. Csak két hét állt rendelkezésemre ahhoz, hogy a saját korosztályom országos bajnokságán elinduljak. Így nagy szó, hogy indulni is tudtam és egyéni csúcsot is futottam.”

A szombathelyi atlétákra nagyon sűrű program vár a közeljövőben. Sok hazai, illetve külföldi versenyen kell majd bizonyítaniuk tudásukat, felkészültségüket. A felnőtteknek többek között az Európa-kupán, míg a fiatalabbaknak a korosztályos Európa-bajnokságon lesz lehetőségük a jó szereplésre.