Hírek

Hat U8-as jégkorongcsapat részvételével villámtornát rendeztek Szombathelyen

2017. január 17., 17:08

Az erőfelmérő speciális szabályok szerint zajlott. Többek között a gólokat sem számolták, így valamennyi gárda győztesen fejezte be a viadalt.

Hat U8-as  jégkorongcsapat részvételével villámtornát rendeztek Szombathelyen

Néhány hét leforgása alatt a második jégkorong villámtornát rendezték meg a szombathelyi  műjégpályán. Ezúttal hat U8-as korosztályú csapat vetélkedett egymással. A házigazda Pingvineken kívül két ajkai, valamint egy-egy zalaegerszegi, veszprémi,  és dunaújvárosi gárda lépett jégre. Az erőfelmérő speciális szabályok szerint zajlott.

Göncz Szabolcs - titkár, Szombathelyi Pingvinek
“A specialítása ennek az U8-as korosztályos bajnokságnak az, hogy itt nincs eredmény. Szabályosan és sportszerűen le kell játszani a mérkőzéseket, de a jegyzőkönyvbe nem kerül be az eredmény. Ettől függetlenül persze a gyerekek és a szülők nyilván ezt számon tartják.”

A tornára sok szülő kísérte el gyermekét, nagy ellánnal szurkoltak a jégkorongozópalántáknak. Emellett jutott idejük az ismerkedésre, a sportággal kapcsolatos gondalataik kicserélésére is.

Máténé Kardos Györgyi
“A csapatépítés, talán ez az egyik legfontosabb. Mellette pedig az egészséges életmódhoz hozzátartozik a sport. Szerintem ez nagyon jó sport.”

A szabályok értelmében a mérkőzések 18 percig tartottak. A csapatoknak egypercenként sorokat kellett cserélniük, így minden gyermek elég játéklehetőséghez jutott. Ennek köszönhetően valamennyien remekül érezték magukat.

Szolga Péter - jégkorongozó, Szombathelyi Pingvinek U8
“Szeretek korcsolyázni.”

Pálmai Fülöp - jégkorongozó, Szombathelyi Pingvinek U8
“Kint vagyunk a levegőn és játszunk.”

A tervek szerint a szezon hátralévő részében még több korosztályos tornát rendeznek Szombathelyen. Az biztos, hogy mind a gyerekek, mind pedig a szurkolók részéről van igény a hasonló erőfelmérőkre.