Hírek

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapata

2015. november 26., 17:25

A szombathelyiek a FIBA Európa Kupában 75:73 arányban legyőzték az olasz Varese együttesét.

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapata

A FIBA Európa Kupa ötödik fordulójában a Falco-Trend Optika KC azt a Varését fogadta, amelyiktől Olaszországban 94:71 arányban kapott ki. A szombathelyieket fűtötte a visszavágás vágya, ennek megfelelően nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe. Az első negyed végén ugyan még a vendégek vezettek 32:21-re, ám a folytatásban átvette az irányítást a sárga-fekete alakulat és végül 75:73 arányban legyőzte Európa egyik leghíresebb együttesét.

Kálmán László vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Sokkal élesebbek voltunk, harcoltunk, küzdöttünk, nem voltunk tompák. Aki pályára lépett a szívét, lelkét kitette és küzdött a Falcóért. Azt gondolom, hogy így nagy eredményeket tudunk elérni. Azt gondolom, hogy egy nagyon komoly csapatot sikerült megvernünk. nagyon sajnálom, hogy a Södertäljét nem sikerült, az most nagyon hiányzik.”

A szombathelyi csapat valamennyi pályára lépő játékosa jó teljesítményt nyújtott. A pontgyártásban pedig leginkább Cameron Rundles, Ryan Wright és Zsarko Csomagics jeleskedett.

Zsarko Csomagics kosárlabdázó, Falco-Trend Optika KC
“Mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. Azt terveztük, hogy nem engedjük az ellenfélnek a saját játékát játszani. Mindenki a tudása legjavát nyújtotta. Egy európai élcsapat szintjén sikerült teljesítenünk.”  

A Falco-Trend Optika KC győzelmének köszönhetően a harmadik helyen áll a csoportjában. A szombathelyiek a FIBA Európa Kupában december 2-án szerdán 20 óra 30 perckor a belga Oostende csapatát fogadják az Aréna Savariában.