MNB - 2
MNB

Hírek

Hatalmas torlódások a Külső Rumi úton

2019. augusztus 28., 15:18

Hatalmas torlódások alakultak ki a napokban a Külső Rumi úton, erre terelik ugyanis a 86-os főút észak-déli forgalmát. A GYSEV a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonalon pályafenntartási munkálatokat végez, emiatt zárták le a főútvonal egy szakaszát, több helyütt pedig a munkavégzés idejére letakarták a fényjelző berendezéseket.

Hatalmas torlódások a Külső Rumi úton

Óriási a forgalom a Külső Rumi úton kedden délután. A 86-os elkerülő lámpás kereszteződésben folyamatosan torlódik a sor, hiszen egy-egy zöldhullámon csak néhány kamion jut át.

Tóthné Kappel Melinda
„Most nagyon nagy a forgalom. Honnan hova tart? Mennyi időbe telt? Én Sorkikápolnáról 15-17 km. Igazából itt a város elején kezdődött ez a forgalom.”

Szögi János
„Szegedi vagyok egyébként. Jó volna, ha jobban tudnánk haladni.”

Németh Antal
„Különösebben nem zavar, muszáj megcsinálni. 1-2 napot ki lehet bírni.”

Mindennapos, hogy Török Ignác utca kereszteződésénél áll a konvoj vége. Araszolgatnak csak a gépjárművek. (11.20) A Szent István király utcából alig lehet kihajtani, de ha sikerül, onnantól is nagy türelemre van szüksége annak, aki a belvárosba tart.

Molnár Zoltán
„Nehézkes nagyon a közlekedés. Akkor van segítség, ha tényleg közben van rendőri irányítás, azért az segít a forgalmon, de itt naponta több ezer kamion megy el, nehéz bizony hazajutni.

Az elkerülőn tábla jelzi a megváltozott útirányt, Körmend felé most kisebb gyöngyöshermáni kerülővel tehetik meg az utat az északról délre tartó, áruval megrakott kamionok. Ezért nőtt meg a Külső Rumi út terhelése. A 86-os kereszteződésében (11.40) szerda délután rendőr irányította a forgalmat hosszú órákon keresztül, ez jelentősen meggyorsította a haladást. A GYSEV a hét elején kezdte meg a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonalon a pályafenntartási munkálatokat, erről közleményben adott hírt a vasúttársaság. (14.54) A vasúti átjáróban eltávolították a régi elemeket, és most kerülnek helyükre az újak. Azt ígérték, a munkával legkésőbb szombat estig végeznek, így akkor megszűnik a terelés. A lezárás idején a Magyar Közút az útburkolatot javítja.