Hírek

Hatodik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a tekézők Nagy István Emlékversenyét

2014. december 12., 16:25

A hagyományos viadalon ezúttal közel száz profi, illetve amatőr sportoló indul el.

Hatodik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a tekézők Nagy István Emlékversenyét

Nagy István halála előtt közel 50 esztendőn keresztül volt a Vas Megyei Tekézők  Szövetségének főtitkára. Óriási érdemei voltak  a sportág szabályrendszerének átalakításában, népszerűsítésében. Emlékének adózva immár hatodik alkalommal rendezik meg azt a háromnapos viadalt, melyen profik és amatőrök is gurítási lehetőséget kapnak.

Németh Lajos főtitkár, Vas Megyei Tekézők  Szövetség
“Egy olyan közepes érdeklődés van. Az év vége azért érződik ezen a versenyen. Jelen pillanatban 80 induló van. Még várunk jelentkezőket. Egy százas létszámban reménykedek, hogy annyi meglesz.”

Az idei viadalon  közel százan állnak rajthoz. Sokan elindultak eddig valamennyi Nagy István Emlékversenyen. Az erőpróba különlegessége, hogy azon éppen úgy szerepelnek a  Szuperligában dobogós helyezéseket elérő répcelaki tekések, mind azok az amatőrök, akik csak néhanapján hobbiból mennek el egyet kuglizni.

Tompa István versenyző, Topidó Nagymizdó
“Én úgy gondolom, hogy úgy mint a futballban, születhetnek kiemelkedő eredmények az amatőr játékosok körében is. Én tudom, hogy az amatőr játékosok nagyon sokat játszanak valamilyen kis bajnokságban. Ami azt jelenti, hogy akár ezen a pályán is. Tehát nem idegen nekik. És ez egy nagyon jó kiugrási pont az ő részükre is”

A viadal nagyon jól indult, többen is 500 fa fölötti eredményt értek el. A rendkívül magasnak ígérkező színvonal miatt az  emlékserleg elnyeréséhez minden bizonnyal közel 600 fás teljesítményre lesz szükség.