Hírek

Hatósághoz fordul a vizsgálóbizottság

2010. június 21., 15:05
Ma sem tudott érdemi munkát végezni a polgármesteri szakértői szerződéseket vizsgáló bizottság, mivel a végső határidőként megszabott, június 17-i időpontig sem kapták meg a 2002 és 2009 között keletkezett iratokat. Ezért a bizottság 3:1 arányban úgy döntött, hogy három napon belül a hatóságokhoz fordul az ügyben.
Hatósághoz fordul a vizsgálóbizottság

Szakács Dávid bizottsági elnök ismertette Ipkovich György levelét, amelyben a polgármester a vizsgálódók türelmét kérte a szerződések lassú internetes feltöltése miatt. Elfogyott a bizottság türelme - mondta Szakács Dávid, ráadásul a feltöltött iratok közül jópáron nincs aláírás, elmosódottak az iktató számok, így nem azonosítható be, mikor keletkeztek az ügyiratok. Marton Zsolt azt kifogásolta, hogy több szerződést utólag kötöttek meg, a feladat elvégzése után. Molnár Miklós szerint a kifizetett több 100 millió forint sorsa csak akkor lenne követhető, ha a polgármester szavatolná, hogy a teljes iratanyag átadásra került.

Feiszt György nem értett egyet a határozattal, szerinte több idő kellett volna az iratok átadására, majd azokat tételes vizsgálat alá kellett volna vetni. A polgármester képviseletében felszólaló Czeglédy Csaba cirkusznak nevezte a bizottság munkáját.

A bizottság bizonytalan időre felfüggesztette munkáját, most a hatóságokon a sor, hogy közérdekű adatok visszatartása és hűtlen kezelés gyanúja miatt indít-e vizsgálatot ismeretlen tettes ellen.