Hírek

Hazai éremeső a Claudius Kupán

2018. november 28., 14:24

Összesen 24 érmet nyertek a rendező Szombathelyi Sportiskola úszói a nagy hagyományokra visszatekintő Claudius Kupán. Ezzel a remek teljesítménnyel a második helyen végeztek a csapatversenyt megnyerő Darnyi Tamás SE mögött.

Hazai éremeső a Claudius Kupán

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a szombathelyi fedett uszodában a nyugat-magyarországi régió egyik legnagyobb versenyét, a Claudius Kupát. A viadalon a hagyományoknak megfelelően igen népes mezőny szállt vízbe. Ezúttal  24 magyar, valamint 3 osztrák egyesület sportolói indultak az erőfelmérőn. A legnagyobb létszámmal természetesen a rendező Szombathelyi Sportiskola képviseltette magát.

Budavári István - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola
“Mi hatvan versenyzővel indultunk ezen a versenyen. Meg kell, hogy említsem: tegnap itt volt 80 olyan kicsi versenyzőnk, akik életükben először indultak ilyen versenyen. Ők előkészítő csoportokba járnak. Ha mindet összeadjuk, akkor 140 versenyzőnk indult ezen a versenyen.”

A versenyszezon vége felé már a legtöbb úszó mind fizikálisan, mind pedig mentálisan alaposan elfáradt. Ennek ellenére a szombathelyiek kiemelten készültek a hazai közönség előtti bizonyításra. Emellett pedig a megszerezhető ranglistapontok is igen csábítóak voltak Barta Hannáék számára.

Barta Hanna - úszó, Szombathelyi Sportiskola
“Most már nagyon el vagyunk fáradva év végén, de az, hogy Szombathelyen úszhatunk, ez nagyon sokat jelent, mert itt vannak szüleink, barátaink. Tudnak minket támogatni még így a végén is.”

A Szombathelyi Sportiskola versenyzői összesen 24 érmet gyűjtöttek be. Ezek közül 11 arany-, 8 ezüst-, 5 pedig bronzmedál volt. Ezzel a teljesítménnyel a Darnyi Tamás SE mögött a második helyen végeztek a csapatversenyben. A vasi úszók közül Barta Sára és Barta Hanna vitte a prímet. Ketten több mint tíz érmet vihettek haza.