Hírek

Hazai környezetben kezdte meg szereplését a Szombathely Crushers

2024. április 10., 10:18

Vasárnap hazai környezetben kezdte meg szereplését a Szombathely Crushers. A divízió I-es amerikai futball bajnokság nyitókörében a Budapest Cowbells ellen magabiztos teljesítménnyel rukkoltak ki Rozmann Ferencék, és kiütéses sikert arattak.

Hazai környezetben kezdte meg szereplését a Szombathely Crushers

A hosszúra nyúlt téli szünetet, majd az alapozást követően felkészülési mérkőzések színesítették a Szombathelyi Crushers programját. Az amerikai foci Vas vármegyei képviselői ráadásul csatlakoztak az országos kezdeményezéshez, és toborzót is rendeztek márciusban. A legutóbbi hétvégén azonban már a bajnokság is megkezdődött: a Crushers hazai környezetben, az SZSE pályán fogadta a Budapest Cowbells II. számú együttesét.

Norman Müller Márk - játékos, Szombathely Crushers

Támadósorunknak - azt kell, hogy mondjam - elég nagy előrelépést jelentett az, hogy a győri edzők tudtak velük foglalkozni és jöttek nagyon sok tehetséges, új utánpótlásból felnőtt keretbe beépülő srácok. Én azt gondolom, hogy ez a mai meccs egy nagyon jó nyitóeleme lesz annak, hogy idén mit fogunk az offence-től várni.

A szombathelyiek motiváltak voltak, szerették volna megtörni azt a rossz sorozatot, amely már 5 éve sújtja a csapatot. A Crushers ugyanis a HFL-ben és a Divízió I-ben is elvesztette a szezonnyitó összecsapást. A mérkőzés örömteli perceket tartogatott, a Cowbells ellen nagyon tudatosan játszott a házigazda. Kőkemény blokkolások jellemezték az első etapot, amelynek közepén egy touchdownnal és egy mezőnygóllal 7-0-ra lépett meg a vasi együttes. A futóknak köszönhetően a nagyszünetben már magabiztos volt a hazaiak fölénye. Bár a második félidőben felvette a kesztyűt a fővárosi támadósor, a szombathelyiek remekül zárták le a területeket. A kiváló csapatjáték eredményeként a Crushers megtörte a rossz sorozatát, és 34-7-re megnyerte az idénynyitó. A vasi együttes legközelebb április 20-án ismét hazai pályán bizonyíthat. Akkor a tatabányai Guardians Amerikai Football Club lesz az ellenfél.