Hírek

Hazai környezetben léptek tábla elé a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői

2024. április 12., 10:17

Hazai környezetben léptek tábla elé a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői a hétvégén. Húszan vettek részt a nyílt versenysorozat második állomásán, a mezőny színvonalas mérkőzéseket vívott. A fináléban házi döntőt rendeztek, amelyből Csóka András került ki győztesen.

Hazai környezetben léptek tábla elé a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői

Javában zajlanak hazánkban az országos és nemzetközi erőpróbák, amelyen rendszeresen részt vesznek a Szombathelyi Darts Club versenyzői is. Az elmúlt hetekben a korosztályos és felnőtt játékosok közül többen is szintet léptek.

Csóka András - elnök, SZDCSE

Rangos versenyeken tudtunk részt venni: Kámán Lehel bejutott a legjobb nyolcba, egy kimagasló, Magyarországon jelen pillanatban folyó versenyen, ahol Magyarországot képviselheti két játékos. Itt reményekkel teli várjuk Lehel döntőbeli játékát majd. Ezen kívül ligákon, openeken próbálunk tulajdonképpen ebben az időszakban részt venni és azt gondolom, hogy a szombathelyi játékosok folyamatosan hozzák a sikereket.

Hétvégén hazai környezetben léptek tábla elé a szombathelyiek: a nyílt versenysorozat újabb állomását bonyolították le. Kora délutántól késő estig sorjáztak a mérkőzések, szurkolók is szép számmal jöttek.

Tóth Ádám - szervező, SZDCSE

Saját rendezésű versenysorozatunkról van szó, amelyből egy fordulót már megrendeztünk márciusban. Most a második állomás aktuális - húsz fő részvételével rendezzük meg a mai versenyt, amelyen igazából a klubnak az élmezőnye itt van. Környékről is érkeztek játékosok. Egy fordulót követően még sok minden nem dőlt el a bajnokságot illetően. Igazából a győzelemre a mai napon bárki odaérhet.

A csoportkörök után nem született meglepetés, valamennyi esélyes biztosította helyét a főtáblán. Az egyenes kieséses szakaszban már sokat számított a pillanatnyi forma, egy rontott vagy szerzett leg sokat ért a továbbjutásért zajló csatákban. Az elődöntőben Kámán Lehel és Kámán Alex is alulmaradt, így a fináléban két rutinos versenyző találkozott egymással. Kozmor József jól játszott, de csak egyetlen leget tudott hozni Csóka András ellen, aki végül 4-1-re megnyerte a döntőt. A szombathelyi egyesület elnöke így növelte összetettbeli előnyét. A következő megmérettetésre május 4-én kerül sor.