Hírek

Hazai pályán is döntetlennel kezdett a Hali

2019. augusztus 07., 14:59

1:1-es döntetlent hozott a Haladás és a Siófok csatája szerdán este. Hiába szereztek vezetést a hazaiak, a vendégek egyenlíteni tudtak, sőt a második félidő hajrájában emberhátrányba kerültek a vasiak Gaál sérülését követően, akinek a helyére már nem tudott cserejátékost küldeni Supka Attila.

Hazai pályán is döntetlennel kezdett a Hali

2840-en látogattak ki a találkozóra. (00:55-) A szurkolók különleges koreográfiával búcsúztatták el a Haladást 21 évig szolgáló, (00:34-) 23-as mezt viselő klubikont, Schimmer Szabolcsot. A hangulatra nem lehetett panasz, a mérkőzés első percétől kezdve hajtanotta övéit a hazai publikum. (14:38-) Az első nagy helyzet mégis a vendégek előtt adódott a 13. percben: Horváth-Zamostny-Szakály játszott össze, majd Horváth került ordító ziccerbe, ám előbb Gyurján, majd Jancsó hárított. (21:14-) 19. perc: szöglethez jut a Hali, a pontrúgást Németh Márió végezte el. Egy fejest követően úgy nézett ki, Benke simán lehúzza a játékszert, azonban a labda mellé ütött, amit végül Németh Milán pöcizett a kapuba - 1:0 a Szombathelynek. (40:34-) 6 perccel a félidő vége előtt Gaál kapott labdát a bal oldalon Németh Máriótól, 14 méteres lövését Benke védte, majd a kipattanót Németh Márió lőtte rá hat méterről, de Benke ezt is hárította.

A 72. percben véleményes tizenegyest kaptak a vendégek: a labda mögé Szakály állt, aki kis szerencsével ugyan, de egyenlíteni tudott. (34:22-) Nem sokkal később Gaál fejelhetett volna egy szélről beívelt labdát a kapuba, azonban csúnyán letarolták, aminek következtében csuklótörést szenvedett a Hali 14-ese. A játékvezetőnél ez nem ért büntetőt. Így - miután Supka Attila összes cserelehetőségét kihasználta - emberhátrányban volt kénytelen befejezni a mérkőzést a hazai csapat. (37:41-) A Haladás azonban még így is megnyerhette volna a mérkőzést, ha Eszlátyi az utolsó percekben pontosabban céloz. Így 1:1-es végeredménnyel zárult a találkozó.

Supka Attila - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Mentünk előre, próbáltunk gólt szerezni, lehetőségeinket nem értékesítettük, kaptunk egy véleményes 11-est, és nekünk sem adtak meg egy olyan 11-est, ami azt gondolom, hogy nagyobb volt, mint amit az ellenfél kapott. Ez döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét."

A Balaton-parti alakulat nemcsak egy pontért utazott Szombathelyre, ez főleg a 2. félidei játékukon látszódott.

Gál István - vezetőedző, BFC Siófok
"Megpróbáltunk a lehetőségeinkkel élni, sajnos ma ennyire futotta. Azt gondolom, hogy a végén egy igazságos döntetlen született, de a fordulópontokban ha a helyzeteinket berúgnánk, vagy berúgtuk volna, a mérkőszés a javunkra eldőlhetett volna."

A szombathelyiek 2 ponttal a tabella 11. helyén állnak. Legközelebb vasárnap Gyulán, a Szeged ellen lép pályára a Supka-legénység, a találkozó 17 óra 30 perckor kezdődik.