Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Hazalátogatott a világhírű produkciókban fellépő kötélugró

Adásban volt: 2012. november 28.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Bánhegyi Kata, a Szombathelyi Kötélugró Klub többszörös világ- és Európa-bajnoka  artistaként már hét esztendeje a kanadai Cirque du Soleil (Szirk dü Szolej) tagja. A kiváló sportoló a napokban hazalátogatott, és egyik első útja volt egyesülete edzésére vezetett.

Bánhegyi Kata szinte mindent elért  kötélugrásban: több alkalommal nyert érmet különböző világversenyeken. Sportolói pályafutásának befejezése után 2005-ben  szerződött a Cirque du Soleil-hez, amellyel jelenleg is egy Egyesült Államokbeli turnén vesz részt. Rövid szabadságát kihasználva látogatott haza Szombathelyre.

Bánhegyi Kata artista, Cirque de Soleil
"2005-ben léptem be a cirkuszba és azóta hét év telt el. Egy nagyon nagy élmény még mindig. Nagyon szeretem csinálni a műsorokat. Nagyon sokat tanultam ezalatt a hét év alatt. A döntés megérte, hogy kimentem. Még szeretném 2-3-4 évig folytatni, nem tudom pontosan."

Bánhegyi Kata egyik első útja a Szombathelyi Kötélugró Klub edzésére vezetett, ahol megnézte a gyerekek edzését és tanácsokkal látta el a fiatalokat. Ezt követően pedig  rögtönzött bemutatót tartott.

Bánhegyi Attila vezetőedző, Szombathelyi Kötélugró Klub
"Sokkal közelebb áll hozzájuk ez a történet így, hogy látják, hogy itt van egy élő ember, aki bejárta a világot. Kata nem csak Amerikában, hanem a világ nagyon sok országában volt már. Azt tudni kell, hogy abban a cirkuszban kint van egy magyar zászló. Tehát Kata nem csak a mi klubunkat képviseli, hanem az egész országot. Hiszen még Magyarországról is csak nagyon keveseknek adatik meg az, hogy egy ilyen világhírű cirkuszban szerepeljenek."

Bánhegyi Kata a Cirque du  Soleil-jel még több mint egy éven át az Egyesült Államokban turnézik, aztán átjönnek Európába és többek között Ausztriában is fellépnek. Aki szeretné megnézni az egykori szombathelyi sportolót, Bécsben, Grazban avagy Innsbruckban a 2013-as esztendő vége felé  megteheti.

2012. november 28.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében