MNB
MNB - 2

Hírek

Hegedűs Csaba az Idősek Szabadegyetemén

2012. november 21., 18:01

A 100. magyar olimpia bajnok, Hegedűs Csaba volt a vendége Szombathelyen  az Idősek Szabadegyetemének. A Magyar Birkózó Szövetség elnöke Harmónia és kreativítás címmel tartott előadást az egybegyűlteknek.

Hegedűs Csaba az Idősek Szabadegyetemén

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében a második előadásához érkezett az Idősek Szabadegyeteme. A Városházán megtartott program vendége az egyik legismertebb magyar sportoló, sportvezető, Hegedűs Csaba volt, aki előadásában azt mutatta be saját példáján keresztül, hogy milyen életmód, életfelfogás  szükséges ahhoz, hogy idős korban is megtartsuk aktivításunkat, kreativításunkat, harmóniánkat.

Kulcsár Lászlóné intézményvezető, Pálos Károly SZSZK
"Különös szerepet tulajdonítunk a fizikai aktivításnak, tehát a sportnak. A fizikai, a lelki, a társadalmi aktivítás nagyon fontos. Nagyon fontos ezek összhangja, mert ezek birtokában lehet egészséges életet élni."

A Magyar Birkózó Szövetség elnöke előadásában kitért a közönséget leginkább foglalkoztató kérdés megválaszolására is, azaz arra, hogy a Haladás VSE sportolója, Hatos Gábor mikor kaphatja meg olimpiai bronzérmét.

dr. Hegedűs Csaba elnök, Magyar Birkózó Szövetség
"A Hatos Gábor a londoni olimpia 74 kilogrammos szabadfogásának harmadik helyezettje. Ez nem 100, hanem 1000 százalék. Az, hogy az érmet mikor tudjuk a Főtéren a nyakába akasztani, az egy másik kérdés. Remélem, hogy ezen a héten erre is választ tudok adni."

Hegedűs Csaba szerint a héten a birkózók Világszövetsége ülésezik majd Budapesten és ennek is témája lesz Hatos Gábor ügye. A sportvezető úgy gondolja, hogy legkésőbb Karacsonyra a vasi sportoló bírtokába kerülhet az a medál, ami még az üzbég Tyigijevnél van.