MNB
MNB - 2

Hírek

Helyijáratos busszal a Petőfi-telepről

2017. február 15., 20:24

Megvizsgálta a peremkerületek autóbusz-közlekedését a szolgáltató, és a tapasztalatok összegzése után a közgyűlés is foglalkozott az üggyel. Úgy döntöttek, hogy a szolgáltatás javítása érdekében a Petőfi-telepen élők számára lehetővé teszik helyi járatos bérlettel a helyközi buszok igénybevételét.

Helyijáratos busszal a Petőfi-telepről

A peremkerületekből tavaly több észrevétel is érkezett az autóbusz-közlekedéssel kapcsolatban, ezért a közgyűlés felkérte a szolgáltatót, az Északnyugat-dunántúli Közlekedési Központot vizsgálja meg, hogy mely városrészekben tartaná indokoltnak a helyközi járatok megállását a helyi járatos megállókban.

Lendvai Ferenc elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
„Egyedül a Petőfi-telepnél tartották érdemesnek, illetve gazdaságosnak a buszok megállását, ezért született meg az a döntés, amit nem mindenki értett meg a közgyűlésben több képviselő is figyelmetlenül olvasta el az előterjesztést, úgy értelmezte, hogy most minden helyközi járat minden buszmegállóban meg fog állni. Ez nem így van, csak a Petőfi-telepen fognak ezek a helyközi járatok megállni.”

Azok, akik a peremkerületekben élnek, egyszerre tapasztalják meg ennek az adottságnak az előnyeit, hátrányait. A Petőfi-telepen élők eddig különösen a közlekedés vonatkozásában érezhették hátrányos helyzetben magukat.

Ágh Ernő önkormányzati képviselő
„Tulajdonképpen hét járat van a 23-as járaton, ez egy szűk lehetőség, ezt kellett bővíteni. A városvezetés ezt mérlegelte, kijelölte a Szombathely-Szentpéterfa járatoknak, tehát a 6663-as számú járatok igénybevételét. Józsi bácsi vendéglője előtt ezek az autóbuszok igénybe vehetők. „

A Petőfi-telepen azzal is javultak az autóbusz-közlekedés feltételei, hogy az elmúlt év végén a régi, korszerűtlen bádog autóbuszvárót egy új, korszerű esztétikus megjelenésű építményre cserélték. Felszállószigetet alakítottak ki, padot helyeztek el és megoldották a buszmegálló megvilágítását is.