Hírek

Hét érmet szereztek a szombathelyi karatékák Pécsett

2014. május 08., 13:18

Rendkívül eredményesen szerepeltek a Leo Karate-do SE tagjai a Pécsett megrendezett Európa Kupa viadalon. A szombathelyi sportolók összesen hét éremmel tértek haza a  színvonalas erőfelmérőről.

Hét érmet szereztek a szombathelyi karatékák Pécsett

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Pécsi Shotokan Karate Európa Kupa nemzetközi versenyt, melyen ezúttal öt sportolóval képviseltette magát a Leo Karate-do SE. A viadalon  valamennyi szombathelyi sportoló, Kajdacsy Viktória, Németh Dóra, Tóth Virág, Gál Enikő és Németh Zsuzsanna is begyűjtött legalább egy-egy érmet. Németh Zsuzsanna két első helyezéssel a csapat legeredményesebb tagjának bizonyult.

Németh Zsuzsanna - versenyző, Leo Karate-do SE
“Úgy érzem, hogy fizikálisan egy picit fáradtan indultam neki ennek a versenynek, de nagyon örülök, hogy két aranyérmet is sikerült besöpörnöm. Ráadásul küzdelemben az első meccset fél perc alatt véget ért, technikai ko-val 9:0-ra nyertem. Ez annyira megadta a lendületet, hogy egészen a döntőig kitartott és ott is fejben össze tudtam magam szedni és fizikai hátrányom annyira nem érződött.”

A Leo Karate-do SE versenyzői 4 arany-,  2 ezüst-, valamint egy bronzéremmel gazdagodtak az erőfelmérőn. Ez pedig azt jelenti, hogy a vasi klub létszámához viszonyítva az egyik legeredményesebb egylet volt a nívós nemzetközi viadalon.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“A verseny nagyon jó volt, nagyon erős volt a mezőny. A formagyakorlattól annyira nem tartottam, mert arra jobban felkészültem. Igazából mindig a küzdelem az, amitől félek egy picit. Hála Istennek az első akadályt ott is jól vettem és sikerült egészen a döntőig mennem.”

A szombathelyi klub karatékái legközelebb Zalaegerszegen lépnek majd versenykörülmények között tatamira. A tervek szerint a zalai megyeszékhelyen egy jóval nagyobb létszámú csapattal indul majd a Leo Karate-do SE.