Hírek

Hét szombathelyi óvoda csapata mérte össze tudását az idei Derkovits Kupán

2016. február 10., 18:35

A kupát ezúttal is a Derkovits Gyula Álalános Iskola szervezte. A több mint egy évtizedre visszanyúló versenyen a kicsik ezúttal is kitettek magukért.

Hét szombathelyi óvoda csapata mérte össze tudását az idei Derkovits Kupán

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Derkovits Kupát, amelynek idén is a Sugár úti Kiscsarnok adott otthont. A szokásoknak megfelelően már tavaly ősszel elkezdődött a versenyre való felkészülés, akkor kapták meg az óvodák az esemény pontos forgatókönyvét a szabályok részletes leírásával együtt.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola
"Iskolánk az, amely a legtöbb alkalommal az országos játékos diákolimpián dobogón szerepelhetett, ebből kiindulva gondolták a testnevelő kollégák, hogy mi rendezzük meg ezt a városi versenyt."

Az igazgató hozzátette: a kupa patinája és tradíciója elsősorban a testnevelők lelkes munkájának, a pedagógusok tenni akarásának köszönhető.

Az idei versenyt két csoportra bontották: egy trióra és egy kvartettre. Előbbibe tartozott a Szűrcsapó, a Weöres Sándor és a Hétszínvirág Óvoda, míg utóbbiba a Pipitér, a Mocorgó, a Maros utcai valamint a Szivárvány Óvoda. Csúsztak, másztak, szaladtak a kicsik, mindent elkövettek a győzelemért. Végül a dobogó felső fokára a Mocorgó és a Hétszínvirág csapata állhatott fel. Mindkét óvodában kiemelt szerepe van a gyerekek testnevelésének.

Tóth Csabáné - vezető, Mocorgó Óvoda
"Minden csoportban nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy rendszeresen mozogjanak, tornásszanak, focizzanak, korcsolyázzanak, sőt ússzanak is és élvezzék. Azt hiszem, az egészséges életnek egyik alapja, hogy sokat mozogjanak a gyerekek, és azt minél előbb, már óvodás korbanel kell kezdeni és ezáltal a sportot is megszerettetjük."

A második helyet a Pipitér és a Weöres Sándor Óvoda csapata szerezte meg.

Kelemen Alex
„ - Alex, hogy érezted magad a versenyen?
 - Jól éreztem magam.
 - Mit szeretsz sportolni?
 - Hoki, sakk és ennyi.”

A versenyben harmadik helyezettek a Szűrcsapó és a Maros utcai Óvoda lelkes kis versenyzőiből álló csapatok lettek.