Hírek

Hét új autóbusz áll forgalomba Szombathelyen

2011. január 07., 16:11
A Vasi Volán 2016-ig végezheti a városban a menetrend szerinti személyszállítást. Az elnyert pályázat feltétele volt az is, hogy három év alatt 21 járművét korszerűbbre cseréli. Pénteken ünnepélyesen adták át az új buszokat az Éhen Gyula téri pályaudvaron.


Hét új autóbusz áll forgalomba Szombathelyen

Kényelmesebbek, biztonságosabbak és a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek az új autóbuszok. A járművek darabja 43 millió forint.

Papp László - vezérigazgató, Vasi Volán Zrt.
"Az autóbusz korszerű Euro 5-ös motorral szerelt, üzemanyag-fogyasztása is rendkívül versenyképes, károsanyag-kibocsátás szempontjából is  megfelel a 21. századi követelményeknek. "


A Vasi Volán helyijáratain évente 11 millióan utaznak. Ünnepi köszöntőjében a polgármester arról is beszélt, hogy a tömegközlekedés előtérbe helyezése jelentős környezeti terheléstől szabadíthatja meg a várost. A gyártó cég vezetője pedig hangsúlyozta: Szombathely az országban élen jár az autóbuszpark korszerűsítésében.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"A buszok magyar gyártmányúak, tehát nemcsak a működtetésük teremt új munkahelyet, hanem a gyártás is."


Az új buszon 106-an utazhatnak. Az alacsony padló megkönnyíti a felszállást, és a kerekesszékkel közlekedők is használhatják. A tervek szerint még ebben az évben a társaság minden járatát digitális utastájékoztató rendszerrel szerelik fel.