Hírek

Hetedik alkalommal rendeztek pénzdíjas versenyt Tóth Géza emlékére

2018. március 09., 12:33

A viadalnak első alkalommal adott otthont a Haladás új súlyemelő terme, melyet az elmúlt évszázad vasi sportolójáról neveztek el.

Hetedik alkalommal rendeztek pénzdíjas versenyt Tóth Géza emlékére

A hagyományoknak megfelelően Tóth Géza szobrának megkoszorúzásával kezdődött a hivatalos program, majd ezt követően rendezték meg a Haladás új súlyemelő csarnokában az emlékverseny nyitóünnepségét, melynek keretében a termet az elmúlt évszázad Vas megyei sportolójáról nevezték el.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
“A Haladás VSE súlyemelő szakosztályának meg a városnak is egy kiemelt versenye, a legfontoosabb. Általában EB-válogató. A város is támogatja ezt a Tóth Géza Emlékversenyt immár hetedik alkalommal. Sikerült ezt a hagyományt nekünk megőrizni, továbbvinni.”

A hetedik alkalommal megrendezett Tóth Géza Emlékversenyre nagyon nívós mezőny jött össze. Szinte minden magyar válogatott súlyemelő elindult a viadalon. Ennek egyik oka, hogy a közelgő Európa-bajnokság előtt itt lehetett kiharcolni a részvételi jogot, a másik pedig az összesen 2 ezer eurós pénzdíj volt.

Hencz Kornél - elnök, Vas Megyei Súlyemelő Szövetség
“Nagyon előkelő helye van a magyar versenynaptárban a Tóth Géza Emlékverseny-Savaria Kupának. Tudni kell róla, hogy ez egy pénzdíjas verseny. Jelentős pénzdíjat kapnak a nyertesek. Az ország egyedüli pénzdíjas versenye szinte.”  

A versenyen a Haladás VSE több mint 10 sportolóval képviseltette magát. A szombathelyi szurkolók többek között a zöld-fehér színekben szereplő Bazsó Bianka, Geröly Lilla és Polgár Mirijam sikeres gyakorlatait is megtapsolhatták.