Hírek

Hétfőtől újra használható a beomlott teniszsátor

2010. december 03., 15:21
A hibák jelentős részét már elhárították, ezért jövő héttől újra használható lesz a teniszsátor. A vasárnap éjszaka ráhullott hó súlya alatt összeomlott a szerkezet, több helyen kiszakadt az anyaga. Vélhetően konstrukciós probléma miatt ezt a sátortípust 2008 óta nem is gyártják - mondják a szakemberek. Egy szezonban közel 500 teniszező használja a sátrat a Sportligetben.
Hétfőtől újra használható a beomlott teniszsátor


"Ezek már mind javítások, amik itt fehéren látszanak. - "Antal János műszaki vezető azt mutatja, milyen problámákat kellett megoldaniuk az elmúlt napokban. A sátrat megerősítették, a lyukakat befoltozták, még az utolsó símítások vannak hátra, hétfőtől várják a teniszezőket. A Sportközpont szakemberei szerint valószínűleg konstrukciós hiba, a rossz méretezés miatt omlott össze a sátor a ránehezedő hó súlya alatt. Az elmúlt időszakban 8 hasonló eset történt az országban.

Koczka János - pályamenedzser
"Annyira logikus a fizikai paraméterek figyelmen kívül hagyása, illetve annyira egyértelmű, hogy a gyártó elismerte ezt a konstrukciós hibát, mert már jó méretben gyártják."

Több mint egymillió forint a kár, ennek megtérítését jogi útra terelik. Tervek szerint a teniszsátor tavasszal egy héttel tovább várja amajd a pályabérlőket.