MNB
MNB - 2

Hírek

Hétvégén Gencsapáti adott otthont a BMX Cross Országos Bajnokságnak

2019. augusztus 06., 13:12

A versenyen 9 korosztály képviselői mérték össze tudásukat. A legnagyobb érdeklődés a 17+-os kategóriát kísérte, amely a házigazda főszervező Vincze Gergely, valamint az országos szinten BMX-es ikonoknak számító Mészáros Krisztián és Prájczer Péter nagy csatáját hozta.

Hétvégén Gencsapáti adott otthont a BMX Cross Országos Bajnokságnak

Egymást érték szombaton a különböző korosztályok futamai. Először az amatőrök álltak rajthoz, őket követték az igazolt versenyzők. (22:07-) A Gyermek 2 kategória döntőjében a veszprémi Pálinkás Balázs haladt át elsőként a célvonalon, megelőzve Csuport Ádámot és Mars Áront.

Pálinkás Balázs - versenyző, BMX Cross Spartacus SE
"Mind a 3 selejtezőt megnyertem, ugye a finálét is, én nagyon örülök, hogy nyertem, mert ilyen komoly sikerem még nem volt."

A serdülők között az ország legnagyobb utánpótlás egyesületének tagja, Zsembery Boldizsár uralta a pályát, Farkas Bendegúz és Torma Zalán sem talált rajta fogást.

Zsembery Boldizsár - versenyző, Superior Mountain Bike Team
"Nekem a gencsi pálya nagyon tetszett, persze nem olyan, mint egy nemzetközi szintű jó pálya, én Csehországban szoktam edzeni, profi pályákon."

A legidősebbek futamán a 17+ kategóriában a hazai színeket képviselve Vincze Gergely nemcsak BMX-es tudását tette próbára újfent, hanem a versenynap során szervezésből is vizsgázott.

Vincze Gergely - főszervező, versenyző, SZOESE Gencsapáti
"Az a sajátossága a sportágnak, hogy nagyon sűrű kategóriaváltás van. Ez azért van, mert ahogy a gyerekek fejlődnek, irtó nagy lenne a különbség, mondjuk ha azt mondanám, hogy 10 és 15 év közötti kategória lenne, tehát ezt szét kell darabolni és emiatt ez így valósítható meg."

A 17+, azaz a királykategóriában végül Vincze Gergely nyert Mészáros Krisztián és Prájczer Péter előtt.