Hírek

Hétvégi programok

2016. szeptember 16., 15:43

Egymást érik a programok a most következő hétvégén Szombahelyen. Futóverseny, kerékpártúra, nemzetiségi nap, színházi éjszaka és további rendezvények szolgálnak kikapcsolódással a megyeszékhelyen és környékén élőknek.

Hétvégi programok

A Csónakázótó szigetére várják a sportos kedvű óvodásokat és családtagjaikat szombat reggel 9-re. Ekkor rendezik a III. Micimackó Futóversenyt, amelyen nemcsak a sajátos nevelési igényű gyermekek indulhatnak, hanem kortársaik közül bárki, aki szívesen megmérettetné magát. Az esemény az Európai Mobilitási Hét programsorozat része, amelynek hivatalos megnyitója szombaton fél 4-kor lesz, szintén a szigeten. A reggeli futás még javában zajlik majd, amikor 10 órakor megkezdődik a III. KISZ Lakótelepi Nap, és ugyancsak szombaton ünneplik kerékpártúrával és piknikkel a Szombathely-Felsőőr testvérvárosi kapcsolatának 25. évfordulóját.

Ismét lesz nemzetiségi nap, ezúttal 13. alkalommal. A délután 3 órakor kezdődő Fő téri programot idén Szent Márton emlékének szeltelték, és hagyományosan megjelennek majd műsoraikkal a városunkban velünk élő horvátok, németek, szlovének és romák is.

Oladon lecsófőző versennyel kezdődik szombaton 3 órakor az estig tartó őszköszöntő fesztivál. A családi napon gyermekkoncert, kutyás ügyességi verseny, tombola és este 7-től utcabuli várja a szórakozni vágyókat, a helyszín az oladi iskola rendezvényháza és környéke.

Még mindig szombat, de már színház és kultúra: idén először a szombathelyi társulat a színházak éjszakája elnevezésű országos programhoz. Ennek keretében este 6-tól jelmezpróbába, frizura- és sminkkészítésbe, díszlettervekbe, illetve a színház munkatársainak alkotásaiból nyíló kiállításba pillanthatnak be az érdeklődők. Később nyílt próbák zajlanak, majd a muzsikáé lesz a főszerep: Szabó Tibor és zenekara, valamint a társulat színészzenekara lép fel a közönség előtt.

Vasárnap nemcsak a mobilitási hét programjai folytatódnak, hanem az Iseum udvarán is érdekes esemény zajlik majd: Múzsák kertje címmel mutatkoznak be a múzeumhoz kapcsolódó intézmények délután 3-tól este 6-ig. Rézfúvós koncert, színházi produkció, táncház, kézműves foglalkozások és bábszínházi előadás színesíti a programot, de megtalálhatóak lesznek a szimfonikusok és a könyvtári dolgozók is.