Hírek

Hétvégn rendezték meg a 13. Tóth Géza súlyemelő emlékversenyt

2024. március 13., 11:34

Több, mint hatvan versenyző részvételével rendezték meg hétvégén a 13. Tóth Géza súlyemelő emlékversenyt. A nemzetközi erőpróbára San Marinóból és Szerbiából is neveztek. A Haladás versenyzői 7 arany és 2 ezüstérmet szereztek.

Hétvégn rendezték meg a 13. Tóth Géza súlyemelő emlékversenyt

A viadal a 60-as években területi minősítő versenyként szolgálta a súlyemelők felkészülését, majd 1974 óta Savaria Kupaként hívta Szombathelyre a sportág jeles képviselőit. A legutóbbi hétvégén 40 éves jubileumát ünnepelte a rendezvény, amely 13. éve őrzi Tóth Géza nevét. 60 súlyemelő állhatott pódiumra, Szerbiából és San Marinóból is érkeztek sportolók. A színvonal ennek megfelelően kimagasló volt.

Hencz Kornél - elnök, Vas Megyei Súlyemelő Szövetség

Mindenképpen jónak ítélem meg, nagyon sajnálom, hogy Nagy Péter nem tud részt venni a versenyen illetve Horváth Laura sem fog tudni részt venni a versenyen. De az itt lévő versenyzők beletesznek apait-anyait a versenyzésbe. Jó eredményeket várunk tőlük mindenképpen, eddig az itt jelenlévő versenyzők, szakosztályvezetők, edzők, mindenki nagyon pozitív hangvételben nyilatkozott a verseny rendezéséről, tapasztalatáról.

A házigazda Haladás kilenc versenyzője bizonyított, a szakosztályvezető valamennyiük szerepléséhez nagy reményeket fűzött.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE

Molnár Kingától várnám, hogy a legjobb utánpótlás női versenyző legyen, Boros Viktóriától, hogy a legjobb felnőtt a Haladás VSE-től. Férfiaknál pedig utánpótlásban Hegedűs Milántól várom a legjobb eredményt illetve Fehér Ákostól a legjobb férfi versenyzőt a Haladás VSE súlyemelő szakosztályából.

A szombathelyi súlyemelők alaposan kitettek magukért: Darabos Jázmin és Molnár Kinga kiváló versenyzéssel utcahosszal nyerte saját súlycsoportját, többen közel jártak saját egyéni rekordjukhoz. A klub sportolói összesen hét arany- és két ezüstérmet szereztek. A zöld-fehér egyesület otthona április 20-án a Masters Súlyemelő Országos Bajnokság helyszíne lesz.