Hírek

Hidrológus találkozó Szombathelyen

2015. július 01., 20:01

Szombathelyen rendezi idei háromnapos vándorgyűlését a Magyar Hidrológiai Társaság. A szakmai rendezvény a legkülönfélébb nézőpontokból járja körül a vízzel kapcsolatos témaköröket.

Hidrológus találkozó Szombathelyen

Ezek a képek idén májusban készültek a Rába áradásakor Körmendnél, akkor másodfokú készültség volt érvényben. A folyó minden évben kiönt akár több alkalommal is, lakott területeket veszélyeztet és szántóföldeket áraszt el. Többek között az ár- és belvízvédekezésről is tanácskoznak a szakemberek a Magyar Hidrológiai Társaság idei vándorgyűlésén, amelynek ezúttal Szombathely ad otthont.

Szlávik Lajos - elnök, Magyar Hidrológiai Társaság
"Immár 33. alkalommal minden év júliusában rendezünk egy ilyen kötetlen, de ugyanakkor szakmai fórumot. Most itt Szombathelyen több mint 350 résztvevőt várunk, és 10 szekcióban több mint 160 előadás hangzik majd el a vízzel kapcsolatos legfontosabb időszerű magyarországi gondokról, nemzetközi tendenciákról."

Többek között a  vízgazdálkodás általános kérdéseiről, az öntözési problémákról, a fürdőügyekről és a vizes élőhelyekkel kapcsolatos feladatokról is szó lesz a konferencián. A résztvevőket Puskás Tivadar polgármester köszöntötte.

Puskás Tivadar - polgármester
"Szombathely mindig örül annak, hogy ha bármelyik szakma kongresszusa itt zajlik Szombathelyen. Megmutathatjuk magunkat, megmutathatjuk azt, hogy Szombathely gyönyörűszép város."

Városnézés, a környékbeli neves vízügyi létesítmények megtekintése és elismerések átadása is szerepel még a háromnapos konferencia programjában.