Hírek

Hihetetlen meccsen kapott ki a Falco Zalaegerszegen

2019. február 05., 15:56

Hosszabbítást követően 103:100 arányú vereséget szenvedett a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata Zalaegerszegen. A szombathelyiek az utolsó negyedben 17 pontos előnyt herdáltak el.

Hihetetlen meccsen kapott ki a Falco Zalaegerszegen

Szomszédvári kosárlabda rangadót játszottak Zalaegerszegen, ahol a tabella ötödik helyén álló ZTE fogadta a negyedik Falco együttesét. A mérkőzés előtt egyértelműen a vendégek számítottak esélyesebbnek, ugyanis a hazaiak egyik légiósa, Harris az utolsó edzésen megsérült és így nem is állhatott Bencze Tamás rendelkezésére. Ezzel szemben a vasiaknál mindenki egészségesen várta a derbit.

Bencze Tamás - vezetőedző, ZTE KK
“Én azt hiszem, hogy a bőség zavara van az ellenfélnél. Nálunk pedig most, hogy  Harris megsérült, eggyel kevesebben vagyunk. De győzni akarunk. Ez a legfontosabb. Most, hogy Harrissel vagy Harris nélkül, kilenc ember ellen is. Egyszerre csak öt lehet a pályán, annak kell jól működnie.”

A problémák ellenére a zalaegerszegiek kezdő ötöse remekül működött, ugyanis pár perc alatt tízpontos előnytre tett szert, amiből a negyed végéig kilencet meg is tudott tartani. A második etapban azonban beleerősített a Falco is, ennek köszönhetően a nagyszünetben már csak 47:44-re vezetett a ZTE. Térfélcserét követően pedig szinte állva hagyták a vasiak a házigazdákat: Curryék sorban dobták a triplákat, így az utolsó negyednek már ők futhattak neki 17 pontos előnnyel. Sokáig úgy tűnt, hogy ha nehezen is, de győzni fog a sárga-fekete alakulat, ám Govens óriási fegyelmezetlenségével az utolsó pillanatokban hosszabbításra tudta menteni a derbit a Zalaegerszeg. A ráadásban pedig kihasználták lélektani előnyüket Bencze Tamás tanítványai és 103:100 arányban megnyerték a derbit.

A Falco veresége ellenére is megőrizte negyedik helyét. A szombathelyiek legközelebb pénteken 18 órakor lépnek pályára, amikor tévés meccsen fogadják a Debrecen együttesét.