Hírek

Holnap döntenek a költségvetésről

2010. február 24., 18:03
Várhatóan holnapi soros ülésén dönt a város képviselőtestülete Szombathely 2010-es költségvetéséről. A februári tanácskozáson a városi büdzsé mellett még számos fejlesztéssel és szerződéssel kapcsolatban is határoznak a képviselők. A testület munkáját televíziónk reggel 9 órától élő egyenes adásban közvetíti.
Holnap döntenek a költségvetésről


A múlt hónapban még lekerült a napirendről a városi költségvetés, ám a törvény értelmében március 10-ig el kell fogadni azt. Az előterjesztésben 5 milliárd forintos hitelfelvételre tesznek javaslatot, hogy kipótolják a hiányt a működési és fejlesztési oldalon. Utóbbira szükség lesz, hiszen az ülésen most is több napirend alatt döntenek majd különböző beruházásokról.

A képviselők tárgyalnak az Új Városliget kialakításáról és a Március 15-e térre tervezett körforgalomi csomópont megépítéséről. A testület megválasztja az országgyűlési képviselőválasztáson közreműködő szavazatszámláló bizottság tagjait is, és határoz a nevelési és oktatási intézmények nyersanyagnormáiról. A város szeretné elérni, hogy az eddigi gyakorlat szerint továbbra is legyen minden nap vérvétel az orvosi rendelőkben, ezért - ha a közgyűlés ezt megszavazza -, tárgyalásokat kezdeményez a kórházzal, hogy állítsa vissza a korábbi rendszert, melyre még egy 1995-ös megállapodás kötelezi.

A képviselők emellett döntenek a nem lakás célú bérlemények idei díjáról, a MÁV ingatlanok adásvételének finanszírozásáról, illetve tárgyalnak az Arena Savaria üzemeltetési szerződéséről is.