Hírek

Horgász egyéni- és csapatverseny

2019. május 20., 14:54

Megvédte megyei bajnoki címét a szombathelyi Elektromosok Sporthorgász Egyesület csapata, közülük került ki az egyéni győztes is. Hét csapat indult az Abért-tavon megrendezett egyéni- és csapatbajnokságon. Két nap alatt több mint másfél tonna halat sikerült szákba terelni.

Horgász egyéni- és csapatverseny

Változékony, hűvös időben indult a kétfordulós verseny szombaton Lukácsházán. Hét csapat 35 versenyzője foglalta el a kijelölt horgászállásokat. Legtöbben rakós botos módszerrel próbálkoztak. Vasárnap már a nap is megmutatta magát, és a halak étvágyára sem lehetett panasz.

Szántó László - Körmendi Munkás HE
"A tegnapi nap és ma is elég sok hal van a pályán, vannak helyek, ahol jóval több, de a mai nap kiegyenlítettebb, mert tegnap elég jól fel lett etetve a pálya, sok halat fog mindenki középről is, széléről is."

Jellemzően kárász és keszeg akadt horogra, a szerencsésebbek egy-egy nagyobb pontyot is fogtak.

Kovács Hajnalka - Répcementi HE, Csepreg
"Egy pontyot fogtam, azon kívül én is keszegeket, kárászokat fogdozok."

A csapatokat négy felnőtt és egy ifjúsági versenyző alkotta, öt szektorban küzdöttek a legjobb fogásokért.

Puskás Norbert - ügyvezető, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szöv.
"Szombati napon 15 kg volt az átlagfogás és 500 kg-ot fogtak a horgászok. Mai napon ennél egy kicsit többet várunk. Azt tapasztaljuk, hogy a megyei csapatbajnokság is évek óta egyre népszerűbb, több csapat jön rá."

A mérlegelésnél kiderült, hogy vasárnapra sikerült megduplázni az átlagfogást. Most kevesebb   termetes hal akadt horogra, inkább a nagy mennyiségű kárász volt jellemző. (20:22) Az ifjúsági korú versenyzők között a büki Misák Norbert remekelt közel 45 kg-os összfogással. (19:28) A csapatbajnoki címet tavalyhoz hasonlóan idén is az Elektromosok nyerték több mint 260 kg-os teljesítményükkel. (20:35) Az egyéni bajnok, Török Zoltán 60 kg halat zsákmányolt a két nap alatt.