Hírek

Horgászbemutató Zsennyén

2019. augusztus 13., 14:54

Horgászbemutatót szervezett a Szombathelyi Televízó, a Savaria Fórum és a Fish-Farm Horgásztó csapata Zsennyén. Profi versenyzők nagy érdeklődés mellett kétféle módszert is megosztottak a pecásokkal, ami a nyári hőségben sikerre vezethet.

Horgászbemutató Zsennyén

"Próbálunk olyan módszereket bemutatni, amivel mindenki eredményesebbé tudja tenni a saját horgászatát."

Erdei Attila, háromszoros világbajnok profi horgász mutatta be a (21:55) feeder módszer egy különleges változatát az érdeklődőknek. Ezzel a technikával vízközt, a meleg és hideg vízrétegek határán tanyázó halakat lehet megfogni a kánikulában.

Erdei Attila - háromszoros világbajnok versenyhorgász
"Körülbelül 2,5-3 méteres víz van, ennek a lényege, hogy amikor bedobom a szereléket, a kosár természetesen lesüllyed a víz aljára, és a kosárból a vízre érkezéskor rögtön kioldódik az etetőanyag, és egy felhőt képezve lebeg a fenék felé. És ezen a két méteres előkén lévő kukoricával csalizott horoggal, ezzel próbáljuk megfogni a halat."

A horgász nem sokat pihenhet, hiszen szinte percenként újra kell dobni, ha nincs kapás.

"Elég aktív horgászat, mert a kosár fenékre érkezése után 15-20 másodpercet várunk, a kukoricaszem is lesüllyed addigra. Ha leért, nincs értelme tovább várni."

A vízközti horgászat úszós verziójának fortélyait Komáromi Leventétől leshették el a pecások.

Komáromi Levente - többszörös válogatott versenyhorgász
"Ólommentesnek kell lenni ennek a szereléknek, hogy minél lassabban süllyedjen le a felkínált csali, annál több ideje van a halnak elkapni."

Ezekkel a technikákkal nyáron is sikeresek lehetnek a horgászok, amikor a hal nem a fenéken táplálkozik. Sok érdeklődőt vonzott a kötetlen hangulatú bemutató, ahol bátran lehetett kérdezni a profiktól.

Turi Attila
"A két bemutató közül inkább a feeder-horgászat az, ami engem érdekel, abban is veszek részt, már évek óta versenyzek a Leviéknél. Itt a finomszerelékes, hosszú előkés módszert igyekszem Attilától elsajátítani, illetve amit keszegezéshez, balinozáshoz tudok alkalmazni."

Mindenki láthatta, hogy a bemutatott vízközti módszerek valóban eredményre vezetnek. A horgászok hasznos tanácsokat kaphattak ahhoz is, milyen horgot, etetőanyagot használjanak és milyen dobótechnikát alkalmazzanak. A résztvevőket harcsából és pontyból készült halászlével vendégelték meg.