Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Horgászfejlesztések a Magyarszecsődi-tónál

Adásban volt: 2018. augusztus 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Közel 15 millió forintot fordított a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Magyarszecsődi-tó körüli fejlesztési munkákra. Rendezettebb utak és partvonal, valamint kültéri bútorok teszik kellemesebbé a horgászok és családjaik időtöltését ezentúl.

Az egykori kavicsbánya helyén létrejött, 9 hektáros magyarszecsődi tavat közel ezer körmendi és szombathelyi horgász látogatja rendszeresen. Korábban társadalmi munkában történt kisebb területrendezés, de komolyabb fejlesztésre mindeddig nem került sor. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 110 millió forint uniós támogatást nyert, amelyből 8 tó környezete újulhat meg - a magyarszecsődi az egyik. Az átadó ünnepségen V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta a beruházást.

„Kívánom, hogy sok-sok rekordfogás legyen a következő években ebebn a tóban, és a megújult tópart, horgászhelyek, stégek, a közösségi lehetőségek minél több családnak, baráti körnek szerezzenek kellemes emlékeket.”

50 horgászhelyet alakítottak ki, amelyeket a támfalaknak és a lépcsőknek köszönhetően most már biztonságosan meg lehet közelíteni. Felújították a tó körüli utat, akadálymentes stéget építettek, hulladékgyűtőket, tűzrakóhelyeket, padokat, asztalokat, biciklitárolót és tábori illemhelyeket helyeztek el, így a családok kulturált környezetben tölthetik szabadidejüket. Az elmúlt hónapokban 100 darab extra méretű ponty került a tóba, de a szövetség a későbbiekben a ragadozóhalas horgászatot is erősítené.

Puskás Norbert – ügyvezető, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„A pályázat keretében a partrendezésnél olyan területek alakultak ki, ami remek ívóhelyként szolgálnak a keszegféléknek. Küzdünk azért, hogy a tónak az apróhalállománya erősödjön, így a ragadozóállomány is tovább tud erősödni.”

A beruházásnak köszönhetően várhatóan több látogatót vonz majd a tó, ami a települést is további közösségi programokra, fejlesztésekre ösztönzi.

Károlyi Gyula – polgármester, Magyarszecsőd
„Van egy komplett kerékpárút tervünk egészen Egyházashollósig. Ha ezt meg tudnánk valósítani ezt a beruházást, és be tudnánk kapcsolódni a Körmend-Vasvár tengelybe egy kerékpáros lehetőséggel, ez nagyon előre vinné a dolgot.”

Az átadó ünnepséget a Magyarszcsődi Fesztivál napjára időzítették, amelynek egy kenuverseny is része volt, így ezúttal – kivételesen – horgászok helyett evezősök népesítették be a tavat.

2018. augusztus 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében