Hírek

Horgászverseny volt Gersekaráton

2016. szeptember 16., 15:41

Jó a kis hal, ha sok van belőle - a Vasi Vizeken Kupasorozat utolsó horgászversenyén vasárnap Gersekaráton bizonyságot nyert ez a megállapítás. Miután a szinte kánikulai melegben a nagy halak távol maradtak a horgoktól, a pecások kénytelenek voltak más taktikát választani. A viadalon több szombathelyi horgász is elindult.

Horgászverseny volt Gersekaráton

A "vasi vizek legjobb sporthorgásza" ötrészes megyei versenysorozat utolsó állomása volt szeptember második hétvégéjén a gersekaráti Sárvíz-tó. Három kategóriában 35-en tették próbára ügyességüket.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Hobbi és versenyző, valamint hobbi-ifjúsági kategóriákban szervezzük az egész évi versenysorozatot, ma is ezekben van horgászat. Nyolc versenyző, 24 hobbi és három ifjúságink indult. Az utolsó állomásra általában azok jönnek el, akiknek még van esélyük összesítésben a dobogóra."

A 36 hektáros tó bőséges halállománnyal rendelkezik, a szövetség évente többször telepít is. Minden őshonos faj megtalálható benne: pontyot, kárászt, keszegféléket, a ragadozók közül csukát, harcsát, süllőt is lehet fogni.

A verseny napján szinte kánikulai meleg volt, ami visszavetette a halak étvágyát. A nagyobb példányok elkerülték a horgot, így a pecások inkább partközelbe etettek, és a sok kicsi sokra megy elv alapján az apróhalakat kapkodták sorra.

Tóth Imre - Répcementi HE
"Két etetésem van, egy bent úszóra 30 méterre, meg megpróbálom itt spiccbottal a piciket, elkezdtem horgászni, aztán ezek nagyon jól jöttek."

Eredményes volt az apróhalas horgászat: több versenyzőnek is tömegével sikerült küszöket, kis keszegeket, kárászokat a szákba tennie. A néhány dekás halakból Varga Bálint fogta a legtöbbet, a fiatal csepregi versenyhorgász figyelemre méltó, több mint húsz kilogrammos összteljesítménnyel zárta a versenyt.

Varga Bálint - Elektromosok SHE
"3-4 méteres spiccbottal horgásztam, szúnyoglárva és pinki volt a csali vegyesen, apróhalas horgászat, félgrammos úszóval, vékony zsinórral, 16-18-as horoggal, és ez a zsákmány."

S hogy nem csak apróhalak akadtak horogra, bizonyítja ez a kisebb teríték. Ennek a 2 kiló 60 dekás dévérkeszegnek pedig minden versenytárs a csodájára járt. Ifjúsági kategóriában Koltai Máté Márk, a hobbi horgászok között Tóth Attila végzett az élen. Versenyző kategóriában Varga Bálint győzött, a második és a harmadik helynek a szombathelyi Kovács Péter és Török Zoltán örülhetett. A versenysorozat összesített eredményhirdetését decemberben tartják.