Hírek

Hosszú idő után ismét győzelemnek örülhettek a Hali szurkolók

2019. november 07., 13:49

A Haladás NB II-es labdarúgó csapata a Vácot fogadta, és bár 75 percig 0:0-ra állt a találkozó, a hajrában 7 perc alatt 3 gólt vágtak Desits Szilárd tanítványai és így maguk mögött hagyták a tabellán a kiesőzónát.

Hosszú idő után ismét győzelemnek örülhettek a Hali szurkolók

A helyzetek sorát a Vác nyitotta - egy sarokrúgást követően Dulló fejelt kapu fölé. (17:08-) 10 perccel később Novák nyargalt el a jobb oldalon, Nyárinak szánt passza azonban gyatrára sikerült. (30:02-) 30. perc: Nyári - Kiss majd ismét Nyári volt a labda útja, a Hali 6-osa azonban csúnyán fölé durrantott az akció végén. (45:24-) A szünet előtti utolsó pillanatokban Hajnal buktatta Novákot a 16-oson belül, amiért 11-es járt a hazaiaknak. (46:05-) A megítélt büntető mögé Gaál állt, lövésében - jobban mondva gurításában - minden benne volt, ami a Haladás jelenlegi vesszőfutását illeti - maradt a 0:0.

A második félidőben rákapcsoltak a szombathelyiek. Előbb Gaál forgácsolta szét a bal kapufát szabadrúgásból, (13:53-) majd ugyancsak ő próbálkozott csukafejessel, ám ez is kimaradt. (14:32-) 60. perc: Bartos hozta magát helyzetbe, gyenge lövését azonban gond nélkül fogta Gyurján. (21:45-) Aztán egy ifjú Haladás-titán Tóth-Gábor Kristóf pillanatai következtek. (26:35-) A szombathelyiek 15-öse egymás után kétszer is veszélyeztette Halasi ketrecét, hiába. (30:22-) A 75. percben azonban megtört a jég: Tóth-Gábor Kristóf és Szekér Ádám összehozta a szombathelyiek vezető találatát. (35:31-) Habovda szöglete, Novák csúsztatása és Tóth-Gábor fejese révén pedig már 2-vel ment a Hali. (37:35-) Az i-re a pontot Kiss Bence tette fel a 83. percben - Novák szerzett labdát, majd Kiss elé tálalt, aki beállította a végeredményt: Haladás - Vác 3:0

DESITS SZILÁRD - mb. vezetőedző, SZOMBATHELYI HALADÁS
"Úgy gondolom, hogy mindenki mindent beletett abba, hogy ez a mérkőzés meglegyen. S a jó Isten is azt akarta, hogy mi ma nyerjünk, mert nem úgy indult az első félidő, ahogy szerettük volna, ahogy megterveztük a forgatókönyvet, nem ült az, és sajnos még 11-est is hibáztunk, de a játékosok tovább koncentráltak maradtak, odafigyeltek, s úgy érzem teljesen megérdemelten felülkerekedtünk a Vácon."

Győzelmükkel a szombathelyiek elhagyták a kiesőzónát, a Vác azonban egyre nagyobb bajban van, 10 pontra távolodott a bentmaradást jelentő 17. helytől.

BURZI ATTILA - kapusedző, VÁC FC
"75 percig jól működött a védekezésünk, de az a csapat, aki nem tud helyzeteket teremteni és a helyzeteket nem tudja berúgni, hosszútávon nem fog nyerni. Én azt gondolom, hogy az 1 ponttal sem lettünk volna előrébb pillanatnyilag ebben az állásban, főleg úgy, hogy a Budaörs nyert Ajkán - ezen kéne dolgoznunk. Amit gyakorlunk edzésen, csak az ember nem látja vissza."

A szombathelyiek legközelebb vasárnap lépnek pályára bajnoki mérkőzésen a Budafok otthonában.