Hírek

Hotelstars

2011. február 16., 14:52
6 másik európai ország mellett Magyarország is csatlakozott a Hotelstars Union rendszerhez, ezért újra kell csillagozni a hoteleket. Július elseje után ugyanis csak azok a szállodák használhatják minőségi kategóriaként a csillagos besorolást, akik regisztrálnak a rendszerbe. Szombathelyen mindkét négycsillagos hotel újraminősítteti magát.
Hotelstars

Július elseje után is maradnak a csillagok ennek a szállodának a cégtábláján. A hotel csatlakozik az új minősítési rendszerhez, amely 270 feltételt fogalmaz meg.
 
Fliegler András front-office manager, Park Pelikán Szálló
"Ahogy mi belenézegettünk, abszolút a vendég kényelmére fókuszál. Az alváskomforton nagy hangsúly van például, amivel én is egyetértek, mindannyiunknak vannak szállodai ágyakkal kapcsolatban jó és rossz tapasztalatai."

Egy másik szakember azt mondja, nem fél attól, hogy az új elvárások szerint ne tarthatnák meg a mostani négy csillagot. Véleménye szerint a jelenlegi minősítési rendszer elavult, szükség van a reformjára. Az új feltételrendszerben azonban alapvető hiányosságokat talál.

Bella Ernő igazgazó, Claudius Hotel
"Egy vendég érkezésénél nem fontos például egy parkoló megléte, ha jól értelmeztem, ha jól láttam a feltételeket. Tehát ebben a pillanatban komoly kérdéseket vet fel."

Az új minősítési rendszerhez való csatlakozás önkéntes, de csak az abban szereplő szállodák használhatják majd a csillagokat minősítési kategóriaként. A változtatástól a hotelek színvonalának javulását várja a szakszövetség.