Hírek

Hozd a formád Magyarország

2011. május 24., 11:37
A sport jegyében telik ez a hét a Váci-iskolában. Az intézmény még tavaly nyert félmillió forintot a "Hozd a formád Magyarország" elnevezésű programban, melyet a Humán Civil Ház további fél millió forinttal támogatott. Tavaly az egészséges táplálkozás volt a fő téma, idén a sport köré szerveződnek a programok.
Hozd a formád Magyarország

Az iskola apraja-nagyja öszegyűlt kora délután az intézmény udvarán. A hivatalos megnyitó után az alsó tagozatos diákok a tanáraikkal együtt futottak át a Sportligetbe. A felsősöknek pedig az iskoludvaron kezdődtek meg a váltóversenyek. A diákok egyénileg is nevezhetettek 30 és 60 méteres futásra, de az ügyesebbek 4x100 méteres váltófutásban is összemérhették teljesítményüket.
Az iskola diákjai közül a legtöbben sportolnak valamit, szeretik a mozgást és tudják, ez hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

Földvárszki Edina
"Az aerobicot azért, mert már régóta űzöm, a futás meg egészségesen tart, meg tartja a formámat."

Szabó Zsófia
"Az atlétikát azért, mert most szeretnék atlétikázni, a futást pedig mindig szerettem."
"
Míg a felsősök az udvaron futottak, az alsó tagozatosok a Sportligetben folytatták az edzést. Különböző ügyességi váltóversenyek vártak rájuk. Szerdán az egészséges táplálkozást népszerűsítik, csütörtökön biciklizés, majd a zárónapon egy kőszegi túra vár a gyerekekre.

Dr. Füredi Árpádné szervező tanár, Váci-iskola
"Ott Kőszegen aki ahova szeretne, az a lényeg, hogy túra, együttlét és jól érezzük magunkat a szabadban. Lesz aki az Írottkőhöz túrázik, lesz aki az Óház kilátóhoz, vagy a Csónakázó tóhoz. Mindenki kiválasztja magának a programot."
 
A támogatásból több új eszközt is vásárolt az iskola, melyek segítségével egy konditermet rendeznek be jövőre.