Hírek

Hurrá, nyaralunk?

2011. június 20., 13:47
Horvátország és Olaszország az idei nyár sláger úticéljai a nyaralni vágyók körében, mondják az utazási irodák. A szakemberek szerint sok utazó kivár, viszont így csökken annak a lehetősége, hogy jó szállást sikerül találniuk. Egyre többen maguk szervezik meg nyaralásukat.
Hurrá, nyaralunk?

Tekla siófoki fényképeket nézeget. Ide megy a barátaival nyaralni. Már 2 hónapja lefoglalták a szállást. De a tervek között szerepel a családdal egy erdélyi út is az idei nyáron.

Horváth Tekla
"A bartánőm Siófok oldalán keresgélt és ő nagyon nagy szervező. És volt az aki lefoglalta, beszedte a pénzt ls neten leszervezte az appartmant. A szüleimmel pedig úgy megyek ki, hogy a barátainkhoz megyünk ki. Már több éve kijárunk hozzájuk."
 
Sokan viszont délebbre, az Adria felé veszik az útjukat idén.


Nagy Lajos
"Megyek, a horvát tengerpartra, igen."
 
Horvátország és Olaszország a legkedveltebb célpont idén nyáron, mondja az egyik szombathelyi utazási iroda munkatársa. A legtöbben autóval indulnak útnak és appartmant bérelnek. A szállodákat kevesen keresik. A tapasztalatok szerint átlagban egyhetes, tíznapos nyaralásra mennek az emberek. Görögországot viszont elkerülik az utazók. A tapasztalatok szerint csak kevesen gondolnak arra, hogy hónapokkal korábban lefoglalják a nyári szállásukat vagy útjukat.


Grünwald Zsolt - marketing vezető, ISEUM Tours Kft.
"Akik kivárnak azért mert leglátják, hogy mi lesz, sok esetben pórul járnak. Mert nem találnak olyan szállás."
 
Szakemberek szerint az utazás előtt fontos, hogy gondoskodjunk a védőoltásokról és kössünk utasbiztosítást is.