Hírek

Húsvét előtti piaci körkép Szombathelyen: sonka és tojás van bőven, későbbre várják a nagy rohamot az árusok

2019. április 08., 14:31

Barka, tojás és sonka – választék már van, vevőből viszont több kellene – ezt mondták az árusok a szombathelyi vásárcsarnokban. A húsvéti rohamot az ünnep előtti hétre várják. Megjelent már az eper, de erre a tapasztalat szerint csak a hétvégén van kereslet, mert az áruházláncoknál kapható akciós gyümölcs nagy és fájó konkurenciát jelent a kereskedőknek.

Húsvét előtti piaci körkép Szombathelyen: sonka és tojás van bőven, későbbre várják a nagy rohamot az árusok

Tojásból nincs hiány a szombathelyi vásárcsarnokban, hatalmas a kínálat a húsvét előtt, 40 és 60 forint közötti áron adják darabját. A kereskedők felkészültek a nagy rohamra, de – mint mondják – egyelőre még nem nőtt a kereslet.

A húsboltokban szépen elrendezve sorakoznak a különböző sonkák, egyre többen vásárolják meg már most az ünnepi asztalra valót, de van, aki még vár a beszerzéssel.

A sonka mellé való újhagyma csomóját 100 és 220 forint között adják az árusok. A medvehagymacsokrot 250-300 forintért kínálják. A torma ára pedig kétezer forinttól indul, megjelent a friss kapor 300 forintért és a karalábé 200-ért. Egy fej salátáért pedig 250 forintot kérnek. Epret csak időszakosan árulnak, a szupermarketek akciós kínálatával nem tudnak versenyezni.

Lendvai Lászlóné – kereskedő: 

- Eper is volt igen, de az nagyon romlandó, ezért csak hétvégére hozunk. Akkor többen jönnek, elfogy a készlet, de ilyenkor hét közben nem tudjuk eladni. Zöldségekből van már idei karalábé, zeller, retek, ezek mind friss dolgok.

Több helyen csokrokban árulják a húsvéti vázába való barkát, és görcsfaágakat, valamint kézzel festett, mesefigurás tojások is kaphatók. Elég nagy már a választék a kiültethető virágokból,