Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Húsvétkor az éves átlagos mennyiség többszörösét fogyasztjuk füstölt húsból

Adásban volt: 2019. április 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Nem véletlen, hiszen a magyar hagyományoknak megfelelően az ünnepi asztal elmaradhatatlan étele a sonka. A megye legnagyobb húsüzemében már decembertől készülnek a húsvétra. Egyre nagyobb az igény a hagyományos érlelésű és füstölésű darabokra.

Császárszalonnát, meg a füstölt-főtt combsonkát lehet itt kóstolni. Annak reményében, hogy az emberek minél több húst fognak fogyasztani, és ezt minél jobb minőségben. 23.13

A minőségi sertéshús, a hagyományosan készült sonka fogyasztását népszerűsítik a napokban ebben a szombathelyi húsboltban egy országos akció keretében. Van, aki még nem vette meg az ünnepi asztalra valót.

Lovranics István
A héten valamikor, valami házi jellegűt, füstöltet valószínű, ami nem készen, hanem otthon főzzük meg. 29.31

A nagy roham már beindult – ezt tapasztalják a kereskedők.

Sáfrányos András eladó, Babati Húsbolt
Megkezdődött, mi úgy vesszük észre, hogy tegnaptól folyamatosan viszik a füstölt áruinkat. Amit leginkább visznek, az a comb, és a sódér. 23.48

A megye legnagyobb húsfeldolgozójában már hónapok óta tart a húsvéti nagyüzem. Idén 60 tonnát gyártanak az ünnepre.

Szakács Zoltán – kereskedelmi igazgató, Babati és Társa Kft.
5-6-szorosát gyártjuk ilyenkor, mint egyébként. Nagyon hosszú időt vesz igénybe az előkészület, hisz már decemberben rákészülünk. Elméletileg van 3,5 hónapunk a sonkagyártásra, hogy megfelelő minőséget tudjunk biztosítani.

A hagyományos érlelésű és füstölésű termékekre van a legnagyobb igény. A vásárlók egyre inkább a minőségi sonkát keresik.

Kb. 6-7 hétig érleljük a sonkát, utána szikkasztjuk, és füstölés és egyebek történik vele. Aztán van még a lapocka, ez az első lábból van, a csülökkel együtt, és azt is csont nélkül. Amit nagyon kedvelnek, a sódar.

Ebből a körmendi üzemből több megyébe és Szombathelyre is szállítanak. A szakember szerint a jó sonka biztos jele a pirosas-barnás szín, a finom illat. A jó alapanyagból előállított hagyományos érlelésű füstölt áru megfelelő körülmények között akár egy évig is elállhat.

2019. április 10.




Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.



műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében