Hírek

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a szombathelyi Sportkarácsonyt

2017. december 21., 12:33

A rendezvényen átadták a városi önkormányzat által alapított sportkitüntetéseket is. Idén a Pünkösthy Csaba-díjat Budavári István, míg az Unger Józsefről elnevezett elismerést

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a szombathelyi Sportkarácsonyt

Koczka Tibor alpolgármester
“Szombathely MJV nevében itt köszönöm meg mindenkinek azt az egész éves teljesítményt, erőfeszítést, amit sportolóink eredményeiért tett. Természetesen a szombathelyi sportolók országos- és világsikereire vagyunk első sorban büszkék, mert a sportban a gólok, méterek, másodpercek döntil el, hogy melyik csapat vagy versenyző a jobb.”

Koczka Tibor alpolgármester ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a városi Sportkarácsonyra meghívott több mint 100 vendéget. A megszokott  forgatókönyv szerint először a szabadidő - és diáksport területén tevékenykedő aktivisták vehették át elsimeréseiket, majd pedig az élsportolók következtek, akik között olimpiai-, illetve nem olimpiai sportágak képviselői is voltak. Az ünnepség végén gazdára találtak a városi önkormányzat által alapított sportkitüntetések is, melyek közül a Pünkösthy Csaba-díjat Budavári István úszóedző vehette át.

Budavári István úszóedző, Szombathelyi VÍZMŰ SC
“Bizonyítani kell napról napra. Ami megtörtént eredmény,  az már történelem. Ami holnap lesz meg holnapután, annak meg kell felelnie ennek a díjnak. Tahát így kell a munkát elvégezni, hogy mindenki lássa, hogy ezt csak így lehet.”

Az iskolai testnevelés és diáksport területén végzett kiemelkedő munkájáért Kelemen Tibor kapta az Unger József-díjat. A pedagógus 1989 óta tanít a Gothard Jenő Általános Iskolában. A hivatalos tanórákon kívül többek között kölyökatléta klubot szervezett a gyerekeknek, emellett pedig a személyes példamutatást is fontosnak tartja: szabadidejében versenyszerűen fut és kerékpározik.

Kelemen Tibor pedagógus, Gothard-iskola
“Nagyon jó érzés. Nekem különösen azért, mert volt szerencsém Jóska bácsinál tornászni és abban az iskolában taníthatok a mai napig, ahol ő is tanított és az ő nyomdokaiba próbáltunk lépni már a kezdetektől fogva.”

A Sportkarácsony keretében köszöntötték azokat a kitüntetetteket is, akik már a Szent Márton-gálán átvehették elismerésüket. Így az életműdíjas Lengyák Györgyöt, valamint a Tóth Géza-díjas Márkus Erzsébetet.