MNB
MNB - 2

Hírek

I love csapvíz!

2011. június 08., 15:43
Június 8-án van a vezetékes vízellátás világnapja. Ez alkalomból rekordkísérletet végeztek húsz magyarországi városban, köztük Szombathelyen. A Fő téren 1265-en ittak egyszerre, egyidőben csapvizet. A kampány célja felhívni a figyelmet az egészséges és környezettudatos életmódra.
I love csapvíz!

Már kora délután folyamatosan gyülekeztek a rekordkísérlet résztvevői a Fő téren. Főleg iskolások regisztráltak. Mindenki egyenpoharat kapott, amit megtölthetett csapvízzel.

Zsebők Györgyi - PR főelőadó, Vasivíz Zrt.
"A cél, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatos életmódra, ebben benne van az is, hogy csapvizet iszunk."
 
Tavaly a miskolci vízmű szervezésében 3000-en ittak egyszerre, egyidőben csapvizet, most országszerte ennek megdöntésére készültek. Az interneten előzetesen is lehetett regisztrálni a rekordkísérletre.
"Örömmel jelentem, hogy a 20 város közül Szombathelyről regisztráltak legtöbben."
Összesen 1265-en ragadtak poharat a Fő téren, hogy pontban délután kettőkor együtt igyanak vizet.

Kálmán Balázs
"Guiness rekordot dönteni marha jó, megérte!"


Szabó Enikő
"Hogy ízlik a szombathelyi víz? Finom! Voltunk már máshol is, és a szombathelyi sokkal finomabb, ott meg sem bírtam inni!"
 
Szombathelyen ásványvíz minőségű a csapvíz. A szolgáltató használaton kívüli kútjaiból magáncégek ma is palackoznak vizet.


Krenner Róbert - mb. vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
"Rétegvízből nyerjük az ivóvizünket, 100-150 méterről jön a rendszerbe. Rendszeresen ellenőrizzük, figyeljük."
 
A Váci Mihály Általános Iskolából jött el a legtöbb diák a rekordkísérletre, összesen 184-en. Nagyértékű ajándékutalványt kaptak jutalmul.