Hírek

Idegen nyelvi szakmai délután a Premontreiben

2014. november 20., 15:14

Idegen nyelvi szakmai délutánra várták az általános iskolai angol- és némettanárokat csütörtökön a Premontrei Gimnáziumban. A pedagógusok betekintést nyerhettek az ott folyó nyelvi képzésbe, új módszerekről cserélhettek tapasztalatot, és egymással is megismerkedhettek.

Idegen nyelvi szakmai délután a Premontreiben

Fontos, hogy a diákok megfelelő nyelvi alapokat kapjanak az általános iskolában, amire aztán a középiskolában építkezni lehet - ennek érdekében szervezték meg az idegen nyelvi konferenciát a pedagógusok számára.

Horváth Tünde - idegen nyelvi munkaközösség vezetője
"Igaziból a kapcsolatépítés volt itt a szempont, hogy továbbítani tudják a diákjaiknak, mire számíthatnak a későbbiekben a gimnáziumi évek alatt, és mire kell felkészülniük az általános iskolákban."

A Premontrei Gimnáziumban angolt és németet tanulhatnak a diákok. Tanulmányaik végén szinte mindegyikük sikeres középfokú nyelvvizsgát tesz, de sokan a felsőfokot is teljesítik, sőt akár mindkét nyelvből bizonyítványt szereznek. Motiváltak, hiszen többen külföldi egyetemen tervezik a folytatást, illetve tudják, hogy a kvalifikált álláshelyekhez ma már elengedhetetlen a nyelvtudás. Az utóbbi években sokat változott az oktatás módszertana: egyre inkább előtérbe a kommunikáció.

Dr. Tóthné Bozi Edit - tantárgyfelelős, német nyelv
"Sokszor van, amikor pármunkában, csoportmunkában kell egy feladatot megoldani, egymással beszélgetünk, filmrészletet, reklámot nézünk, akár hallás és látás kapcsán is meg kell érteni, a diáklevelezés is nagy szerepet kaphat."

A némettanároknak a maribori egyetem oktatója tartott előadást, az angolosok egy tankönyvkiadó prezentációját láthatták. Ezen kívül nyelvórát látogattak, tankönyvbemutatón vettek részt és módszertani ötleteket leshettek el középiskolai kollégáiktól.