MNB
MNB - 2

Hírek

Idén is a Premontrei kezdte a szalagavatók sorát

2019. január 07., 15:33

Ebben az évben is a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium végzősei kaptak elsőként szalagot. Négy osztály tanulóival és családtagjaikkal telt meg szombaton este az AGORA Művelődési és Sportház - így lesz ez a következő hetekben is, számos iskola itt rendezi a szalagavatót.

Idén is a Premontrei kezdte a szalagavatók sorát

Ez a perc jelzi, hogy véget érnek a középiskolás évek: a felnőtté válás kezdete, amikor felkerül a szalag a végzősök mellkasára.

“Legyek erő! A végtelenség hatalmas ereje!”

144 premontreis lép ki hamarosan az iskola falai közül az élet iskolájába.

Budaházi Flóra
“Őszintén szólva én már régóta várok erre a pillanatra, mivel ez a nyelvi előkészítő ötéves, és már a tavalyi szalagavatón is itt voltam, és sóvárgó szemmel néztem, ahogy az évfolyamtársaim megkapják a szalagot, most végre eljött az a nap is, amikor végre mi is megkapjuk, jövőbeli terveimről pedig annyit, hogy műszakira tervezek továbbtanulni.”

A gimnázium igazgatója évről évre személyes útravalót ad az osztályoknak. Véghné Busics Hilda a diákok figyelmét az élet szeretetére, a szeretni tudásra és a szeretet elfogadására irányította.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
“Szalagavatós, ünneplő és gyönyörű gyerekeinkek az életről szeretnék beszélni. Egyből adódik a három kérdés, mi az élet, milyen az élet és hogyan kell élnünk az életet.”

A családok pénztárcáját ez az ünnepi alkalom több tízezer forinttal terheli meg, hiszen nem olcsó a cipő, a ruha, és egyéb báli költségekkel is számolni kell - de ez háttérbe szorul a szalagavatón. A szülők büszkék a gyermeikre és az iskolára is, amely az elmúlt években a diákok második otthona volt.

Póczak Viola
“A lányom 12.A-s, és nagyon jól érzi magát az iskolában, sajnos most már az utolsó hónapokat számoljuk vissza, kollégista is egyébként, ott is jól érzi magát, elég jó tanuló, szereti az osztályközösséget és iskolát, és hát állatorvosnak készül.”

Az ünnepség komoly része hagyományosan keringővel zárult. Legközelebb a Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulóii kapnak szalagot a sportházban.