MNB - 2
MNB

Hírek

Idén is karácsonyi ajándékkal kedveskedik az önkormányzat a város intézményeinek

2019. december 12., 13:23

A kéréseknek megfelelően háztartási és informatikai eszközök, fejlesztő eszközök, játékok kerülnek a fa alá 100-100 ezer forint értékben. A polgármester és az alpolgármesterek a napokban járják végig a szociális és köznevelési intézményeket.

Idén is karácsonyi ajándékkal kedveskedik az önkormányzat a város intézményeinek

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznál kezdte ajándékozó körútját Nemény András csütörtökön.

"Négy óra a munkaidejük, nálunk nappali ellátásban vannak."

A polgármester bejárta az épületet, és megismerkedett az itt folyó munkával. A karitásznak három intézménye van a városban, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak, nagy cégek megrendelésére végeznek egyszerűbb munkafolyamatokat. Minden évben felmérik, mire lenne a legnagyobb szükség, (5:32) ezúttal egy laptopot kértek a Hársfa Ház számára.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Ezekre mindig nagy szükség van, főleg azokban az intézményekben, ahol közösségi ellátás is folyik, hiszen lakóközösségekben gondozzák az embereket, és egy nagy számítógépet nem lehet cipelni, erre viszont nagyon nagy szükség van, köszönjük szépen!"

Idén összesen 4,5 millió forintot fordít az önkormányzat karácsonyi ajándékokra. Informatikai eszközök, mosogatógép, televízió, háztartási gépek kerültek a fa alá.

Nemény András - polgármester
"A város most is nagyon fontosnak tartja, hogy valamennyi intézményében karácsonykor körbemenjünk, és azokra a dolgokra, amire nem tudtunk év közben választ adni, most választ adjunk ajándékozás formájában."

A Zanati úti hajléktalanszálló számára hajvágó gépeket, szakállvágókat, hajszárítókat vásárolt az önkormányzat, itt ezekre volt szükség.

"Nagyon sok szeretettel az önkormányzat nevében."

Az alpolgármesterek ugyancsak ajándékozó körútra indultak. Horváth Soma többek között a Pipitér Óvoda kisgyermekeinek vitt játékokat és szaloncukrot.

Kapolcsi Kinga - óvodavezető, Pipitér Óvoda
"Jó kis társasjátékokat kaptak, puzzle-t, speciális matatófalat, ami a Montessori-pedagógiával is összhangban van, úgyhogy reméljük, a gyerekek örülni fognak neki, és örömmel fogják ezeket a játékokat használni a csoportokban."

A gyerekek már nagyon várják a Jézuskát, karácsonyi énekkel köszöntek el a vendégektől.

"Kiskarácsony, nagykarácsony, kisült-e már a kalácsom."