Hírek

Idén is meghirdette az ifjúsági horgászvetélkedőt a megyei szövetség

2019. június 05., 20:42

32 csapat nevezett. A döntőt vasárnap rendezték Vaskeresztesen, a levelező fordulókban legjobban teljesítő 14 alakulat mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Címvédés történt, a Celldömölki Városi Általános Iskola csapata nyert.

Idén is meghirdette az ifjúsági horgászvetélkedőt a megyei szövetség

14. alkalommal hívta vetélkedőre a horgász szövetség az iskolásokat. Rekordszámú nevezés érkezett Vas megye minden részéről és Zalából. A verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék természetes vizeink élővilágát, és elsajátítsák a horgászat alapjait.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Szerintem ebben rejlik a népszerűsége, hogy miután a vetélkedőben elindulnak, kedvet kapnak, a halfogás élménye pedig, ami közben bekövetkezik, pótolhatatlan, és egyre jobban beleássák magukat a horgászat szenvedélyébe."

A kétrészes elméleti levelező forduló a celldömölkieknek sikerült legjobban.

Varga Gábor - tanuló, Celldömölki Általános Iskola
"Tegnap a városunk taván, a téglagyári tavon horgásztunk, edzettünk, szerelékeket gyártottunk, elméleti fordulókat is játszottunk közben, de így sikerült néhány hibát becsúsztatni."

Mi a plankton? Melyik halfajunk nem őshonos? Hogyan kell szabályosan lemérni a halak testhosszát? - ehhez hasonló kérdésekre kellett válaszolniuk a döntőbe jutott csapatoknak délelőtt az elméleti tesztben. A négyfős csapatok a megadott irodalomból készültek fel, többen a vízparton is gyakoroltak.

Kovács Kornél - felkészítő, Gothard-iskola
"Mindenképp jó, hogy ha egy mai gyerek, aki általában a számítógép mellett ül, kimozdítjuk egy kicsit a természetbe, jó idő van, vízpart van."

Kolonics Tamás - Tolnay-iskola, Gyöngyösfalu
"Volt, mikor kimentünk együtt horgászni, megbeszéltük, itt a versenyen hogyan kéne hoorgászni, milyen csalival, milyen etetőanyaggal."

A horgászversenyt a tavalyhoz képest duplájára bővített Alpesi-tavon rendezték, amit gyakorlásra és kezdő horgászoknak is ajánlanak. Megújították a halállományt is, 1200 kg ponty, keszegfélék, balin, compó várja itt a pecásokat. Szépen teltek a szákok, kisebb-nagyobb példányok is horogra akadtak.

Kovács Levente - tanuló, Gothard-iskola
"Már összesen öt pontyot fogtunk, én fogtam mind az ötöt, és van benne szép nagy is, amit eddig ezen a tavon még soha nem fogtam."

Összesítésben tavalyhoz hasonlóan idén is a celldömölki Sneci Team nyert, megelőzve a szombathelyi Gothard- és az ikervári Zichy Antónia-iskola együttesét.