Hírek

Idén is megnyitotta kapuit Szombathelyen az egyhetes nemzetközi vívótábor

2019. július 31., 14:23

Az edzések 4 helyszínen, a Haladás sportcsarnokban, a Gépipari tornatermében, a Nagy Lajos Gimnáziumban és a Pécsi Egyetem helyi Egészségtudományi karán zajlanak. A résztvevők létszáma tekintélyes, dacára annak, hogy jóval kevesebben érkeztek idén, mint az előző esztendőkben.

Idén is megnyitotta kapuit Szombathelyen az egyhetes nemzetközi vívótábor

Kis túlzással élve gombostűt sem lehetett leejteni kedden a Haladás Sportkomplexum csarnokában. A délelőtt folyamán a párbajtőrözők vették birtokukba a létesítményt. Napi két edzést tartanak a vívóknak.

Szabó András - táborvezető
"Ez egy óriási alkalom, főleg a fiataloknak, hogy miután idén is 20 nemzetből vannak itt vívók, idén viszonylag kevesen, 350-en, ebben a fiatal korban sok nemzetbeli idegen, más vívókkal, más vívóiskolák képviselőivel gyakorolhassanak."

Magyarok idén - a megszokottól eltérően - jóval kevesebben érkeztek a táborba. (04:20-) Itt van azonban a felnőtt válogatott egyik tagja, Cso Teun Sándor, aki kiskora óta kihasználja a tábor által kínált lehetőségeket.

Cso Teun Sándor - válogatott párbajtőröző
"Junior szinten volt több eredmény, csapatban lettünk világ és Európa-bajnokok és ezenkívül pár világkupa érem is sikerült nekem. Én már felnőtt vagyok, most nagyon nagy verseny van az olimpia-kijutásra, nagyszerű az egész keret. Ugyan most nehéz helyzetben vagyunk, de reméljük sikerül majd a kijutás."

A vívás népszerűsége töretlen - (14:44-) ezt már Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes, világbajnok kardvívó mondta, aki a Gépipari tornatermében edzette a fiatal kardozókat. A sportág iránti nagy érdeklődésben jelentős szerepe van a legutóbbi budapesti világbajnokságnak is, ahol a magyarok 1 arany és 2 ezüstéremmel - 118 nemzet között - összesítésben a 4. helyen zártak.

Nemcsik Zsolt - edző, olimpiai ezüstérmes kardvívó
"Ez mindig nagyon nagy segítség nekünk, az utánpótlásban dolgozóknak, hiszen rengeteg gyereket csábít be a vívóterembe. Ősszel ez meg fog jelentkezni remélem, a mostani világbajnokság után elég jó eredmények születtek ahhoz, hogy különösebb reklám nélkül tudjunk új tehetségek után kutatni, ez biztosítja a jövő eredményességét is."

Az idei nyári nemzetközi vívótábor vasárnap zárja kapuit.