Hírek

Idén is megrendezték a Derkovits-iskola Verssoroló Gáláját

2019. április 09., 14:11

A gála korábban a Derkovits-hét nyitórendezvénye volt, idén azonban - a névadó születésnapjához kötődően - nemcsak 5 napot, hanem az egész tavaszt felölelik az intézményben szervezett programok.

Idén is megrendezték a Derkovits-iskola Verssoroló Gáláját

A Derkovits-iskola közösségének múltjáról, a hagyományápolás fontosságáról beszélt az esemény elején Puskás Tivadar polgármester. Fodor István tankerületi igazgató a magyar nyelv gazdagságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta: óvni kell nyelvünket, mert az új technológiák által létrejött kommunikációs csatornák révén könnyen torzulhat. Az iskola igazgatója szerint a verssoroló gála erősíti a diákok kötődését az iskolához.

Reichert Judit - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola
"Nagyon örültem annak, hogy az idén a gyerekversek kaptak főszerepet, mert így a gyermekeink, illetve néhány - szavazásban részt vett iskola gyermekei is megmutathatták, hogy a tantárgyi órákon kívül mi mindent tudnak és mire képesek."

"Anyu! Miért van az, hogy reggel és délben nagy vagyok, este kicsi leszek? - kérdeztem anyut."

A 15 döntőst 30 versből választotta ki a közönség, ezeket az iskola honlapján lehetett elolvasni.

"Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek szeressétek a gyermekeimet."

A legtöbb szavazatot Kurucz Viktor kapta, aki Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című költeményét szavalta.

Kurucz Viktor - tanuló, Derkovits Gyula Általános Iskola
"Úgy gondoltam, hogy egy édesanya mondja el. Én az anyukámmal nagyon szoros kapcsolatot ápolok, és ezért is úgy éreztem, hogy ez egy nagyon jó vers lesz számomra, és el is tudtam mondani szerencsére úgy, hogy sikerüljön."

A Derkovits Tavasz programsorozat pénteken folytatódik - a névadóra emlékeznek az intézményben. A következő hetekben pedig tartanak még nyelvi, sport- és helyismereti napokat is.