Hírek

Idén is megrendezték a Semmelweis-emlékünnepséget a Markusovszky-kórházban

2015. július 01., 20:05

Az intézmény Romhányi termében elismeréseket kaptak azok a kiváló orvosok, szakdolgozók és dolgozók, akik hosszú évek óta fáradhatatlanul tevékenykednek az egészségügy szolgálatában.

Idén is megrendezték a Semmelweis-emlékünnepséget a Markusovszky-kórházban

„Felismeri, hogy a gyermekágyi lázat az orvosok okozzák azzal, hogy a boncolás után a kézfertőtlenítés nélkül a szülészeti osztályon vizsgálják a várandós anyákat.”

Kecskés László főorvos ünnepi köszöntőjében Semmelweis Ignác munkásságát méltatta. Az anyák megmentőjeként elhíresült orvos születésének 197. évfordulóján azokat díjazták, akik több éve, évtizede példaértékű munkát végeznek az intézményben. Idén az év orvosa a kórház patológiai osztályának vezetője, Tóth Csaba lett. (KÉP: 08:25 -)

Tóth Csaba – osztályvezető, Patológiai Osztály
„Harmincadik éve taposom a kórház küszöbét. Úgy gondolom, amit kellett megtettetem. Nem biztos, hogy ezt nekem kellett volna megkapnom, hisz a kórházban számos kollégám van, akik ezt a munkát tisztességgel, csendben végzik. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a megtisztelő kitüntetést megkaptam.”

A kórház közel 2000 dolgozója közül mindig nehéz évről évre kiválasztani azokat, akik elnyerik a kitüntetéseket – mondta az intézmény főigazgatója.

Nagy Lajos – főigazgató, Markusovszky-kórház
„A kiváló dolgozók közül a legjobb az, aki egy kicsit előbbre van, példát mutat a többieknek és ezek az ünnepségek arra jók, hogy egy picit példaképek legyenek állítva azok elé, akik majd a jövőben el fogják nyerni remélhetőleg ezeket a címeket.”

A szakmeberek szerint a város társadalmának egészsége függ az egészségügyi ellátás minőségétől.

Puskás Tivadar – polgármester
„A kórház is megbecsüli a saját dolgozóit és természetesen a társadalom is. A városnak azért jó, mert a kórház, az egészségügy szolgálja a város lakóit.”

Az ünnepségen elhangzott: az egészségügyi ellátás elképzelhetetlen lenne a kiváló orvosok és szakdolgozók nélkül. Köszönet jár mindazoknak, akik nap mint nap az emberek egészségéért robotolnak.