Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Idén is megrendezték a Távhőszolgáltatás Napját a Fő téren

Adásban volt: 2018. április 13.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A helyi szolgáltató 2016-ban indította útjára Zöldülj velünk című kezdeményezését, aminek célja, hogy elősegítsék a lakosság környezettudatos szemléletformálását különféle ismeretterjesztő és interakítv programokon keresztül. Az idei eseményre 7 szombathelyi iskolából érkeztek diákcsoportok.

Nemcsak környezettudatos, hanem még a ritmusérzéke is hibátlan a szombathelyi távhőszolgáltató hőmanójának, akit óvodások vettek körül pénteken délelőtt a Szentháromság szobor körül egy flashmob keretében.

Kocsis Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
"A távhőszolgáltatásnak nagyon fontos gondolata - szombathelyi Távhőnek is - a fenntartható fejlődés. Tehát az erőforrásainkat úgy használjuk fel, hogy a következő generációknak is maradjon belőle. Ennek egyik legjobb lehetősége a megújuló energiák használata, amire most már több mint 15 éve a Távhő is törekszik."

A tudatosság és a fenntarthatóság mellett az együttműködés is fontos szerepet játszik a szolgáltató által szervezett közösségi programok létrehozásában. Ezek városi szinten is jelentősek, hiszen nagyban elősegítik a kisiskolások környezettudatos magatartásának kialakítását.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Úgy gondolom, hogy nem lehet elég korán kezdeni, ezért köszönet elsősorban a Távhő vezetésének, de a pedagógusoknak, a gyerekeknek, akik több mint 200-an eljöttek ide a szombathelyi Fő térre, hogy felhívják a figyelmet a távhőszolgáltatás környezetbarát mivoltára."

Szombathelyen több oktatási intézmény is kiérdemelte már az öko-iskola címet. Ezek abban különböznek a többitől, hogy a környezeti nevelés az iskolai élet minden területére kiterjed az oktatástól kezdve az étkezetetésen át a táborok szervezésével bezárólag. Közülük az oladi iskola kötelességének érezte, hogy képviselje magát az eseményen.

Ilauszki Judit - tanár, Oladi Általános Iskola
"Az iskolánk már több éve öko-iskola, úgyhogy rendszeresen tartunk szemétszedést a lakótelepen, iskolában. Az iskolában szelektíven gyűjtjük a hulladékot és nem véletlenül jöttünk ki erre a programra is."

Április 22-én, a Föld napján folytatódnak a környezet- és klímavédelmi programok. A helyi távhőszolgáltató és az önkormányzat közös szervezésében a Csónakázó-tó környékén több rendezvénnyel is várják az érdeklődőket.

2018. április 13.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében