Hírek

Idén is sikeres volt a futsal tábor

2019. július 01., 14:52

Két héten keresztül a Kútház Haladás VSE utánpótláskorú futsalosai rúgták a bőrt a sportkomplexum csarnokában. A nagy sikerrel megrendezett nyári tábor méltó lezárása volt a mögöttük hagyott, sikeres szezonnak.

Idén is sikeres volt a futsal tábor

"2 narancsot kérek szépen ide be, zöld itt van oldalt. 2 narancs!"

Vidák Balázs nem déli gyümölcsöt követelt a fiataloktól, hanem az utánpótlás edzésekre jellemző szakzsargon nyelvezettel instruálta a gyerekek. Az izzasztó gyakorlatok mellett természetesen nem maradhattak el a lazító programok sem.

Horváth Félix - játékos, Kútház Haladás VSE U15
"Nagyon interaktív, napi 2 edzés és külön programok vannak, ma például moziba fogunk menni, tegnap strandon voltunk, bowling is van és xbox parti is."

A mezőnyjátékosok pozícionálása mellett az is izgalmas kérdés, hogy ki vállalja magára a hálóőr szerepét. (09:31-) Horváth Máté pályafutása ugyan nem a kapuban kezdődött, de ma már nem szívesen hagyná el a ketrecet.

Horváth Máté - kapus, Kútház Haladás VSE U13
"Az egyik meccsen azt hiszem a kapusunk lesérült és valakinek muszáj volt beállnia, én álltam be és azóta ott ragadtam és nagyon tetszik még így is."

Az immár 5. éve megrendezett futsal tábor töretlen népszerűségnek örvend. Idén mintegy félszáz fiatal vett részt a programokon.  

Horváth Péter - utánpótlás edző, Kútház Haladás VSE
"Nagyobb korosztályokat szoktuk felkészülés gyanánt 1 héttel az edzések megkezdése előtt Balatonra vinni, a kisebbeknél pedig az itthoni tábor lezárja az évet, úgyhogy itt ismételjük az évben tanult dolgokat az edzéseken és igazából a kikapcsolódásról és jól érezzék magukat - erről szól a táborunk."

Összességében sikeres évet tudhat maga mögött a szombathelyi futsal-utánpótlás. Az U20-asokra épülő második csapat feljutott az NB III-ból a másodosztályba, és jelentős eredménynek számít az U17-esek bronzérme is. Elmondható tehát, hogy biztos szakmai lábakon áll a Haladás futsal szakosztályának utánpótlás bázisa.