MNB - 2
MNB

Hírek

Idén nyáron újra Nádasdy Fesztivál

2011. június 29., 18:14

Egész nyáron színes kulturális programokkal várja Sárvár a városba érkező turistákat. A városvezetés szeretné elérni, hogy a fürdő mellett a kulturális rendezvények miatt is sokan érkezzenek a településre és töltsenek ott még egy napot.

Idén nyáron újra Nádasdy Fesztivál

A Nádasdy Történelmi Fesztivál a nyár egyik nagy eseménye Sárváron. Július 22 és 24. között már harmadik alkalommal rendezik meg a historikus fesztivált. 10 ezer látogatóra számítanak, köztük sok szombathelyire, akik a kis távolság miatt az elmúlt években is szívesen látogattak a fesztiválra. A nézők újdonságokkal is találkozhatnak, például az ostromjátékok során.

Takács Viktor, alelnök - Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület
Ennek volumene illetve az ebben szereplő csapatok száma, ami újdonság. Az első évben 80 hagyományőrzővel kezdtünk, most 180-nál járunk. Ez óriási változás, ami mennyiséginek tűnik, de mi tudjuk, hogy minőségi is lesz. Rengeteg harci eszköz, pirotechnika és ló is lesz. Ez az ostromjátékok során egyedülálló.


A fesztivál keretében megemlékeznek majd a Nándorfehérvári diadal 555. évfordulójáról is, hangzott el egy mai sajtótájékoztatón. Sárvár egész nyáron rengeteg kulturális programot kínál a városba látogatóknak. Így aki megunta a fürdőzést, az szórakozhat fúvószenekari fesztiválon, folklórnapokon, színházi előadásokon, de akár kiállításokra is elátogathat.

Kondora István, polgármester - Sárvár
Az idelátogató vendégeknek a vizes élményeken, az ellazuláson túl olyan kulturális kínálatot is szeretnénk adni, ami időben meghosszabbítja, részben a nyári szezonunkat. És aki két napra készült, az marad három napig, mert valami érdekes dolgot talált.


A város legnépszerűbb turistacélpontja továbbra is a fürdő. Egy nemrég készült kimutatás szerint az idei év első félévében 60%-kal többen váltottak belépőt mint az tavalyi év hasonló időszakában.