MNB
MNB - 2

Hírek

Igazgatási szünet

2011. július 22., 11:06
Igazgatási szünet kezdődött hétfőn a központi államigazgatásban, amely augusztus 21-ig tart.  Az ügyfelek nem éreznak majd fennakadást, ügyeiket változatlan rendben intézhetik.
Igazgatási szünet
Az igazgatási szünetet a kormánytisztviselőkről szóló törvény alapján rendelheti el a kormány, ilyenkor egyszerre adják ki a dolgozók szabadságának egy részét. A kötelezően kiadott szabadság nem haladhatja meg a tisztviselői alapszabadság háromötödét. Az öt hetes szünet kiterjed a minisztériumokra, a központi- és kormányhivatalokra is. Az ügyfelek ebből semmit nem éreznek, változatlan rendben fogadják az ügyfeleket a Vas Megyei Kormányhivatalban is.

Ágh Ernőné - főigazgató, Vas Megyei Kormányhivatal
"Az igazgatási szünet alatt is folyamatos a munkavégzés, ütemezve adjuk ki a szabadságokat, ezért a megszokott időtartamban várjuk az ügyfeleket."


Nyáron kevesebb a központi feladat, ezért időzítették július-augusztusra a szünetet. A hivatalvezetők felelőssége, hogy ilyenkor is zavartalan legyen az  ügymenet. A következő szabadságolási időszak december 23-tól január 6-ig tart majd.