Hírek

II. Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Torna a szombathelyi Tófürdőn

2013. július 18., 18:48

A viadalon ezúttal a horvát, az olasz, a szlovák, valamint a magyar U17-es és U20-as válogatott vesz részt.

II. Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Torna a szombathelyi Tófürdőn

Sajtótájékoztató vezette be a pénteken kezdődő II. Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Torna eseményeit. Az összejövetelen Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

Puskás Tivadar polgármester
“Nagyon fontos dolog, hogy most a második ilyen tornát rendezik itt Szombathelyen. Ez a magyar vízilabda sportnak is egy fontos állomása, remélem, hogy fontos állomása.”

A tornát az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület rendezi. A szervezők ezúttal a horvát, az olasz, a szlovák, valamint a magyar U17-es és U20-as válogatottat hívták meg.

Sebesi Judit elnök, Dominó-AVUS
“Szeretnénk, ha minél jobb házigazdája lehetne az AVUS ennek a tornának. Már 2. alkalommal rendezzük meg. A tavalyi nagyon magas színvonalú volt, reméljük, hogy az idén még jobb is lesz. Gyönyörű környezetben, a szombathelyi Tófürdőn kerül megrendezésre. Látogatóknak ezért külön nem kell fizetniük, tehát bárki megnézheti. Ezzel népszerűsítjük a vízilabda sportot és az egyesületünket.”

A torna külön jelentőséggel bír a magyar U20-as, azaz junior válogatott számára, ugyanis Horkai György szövetségi kapitány együttese hetek óta  óriási elánnal készül az augusztusi korosztályos világbajnokságra.

Horkai György szövetségi kapitány
“Magyarországon egy vízilabda-válogatott mindig jól kell, hogy szerepeljen és jól is szeretne szerepelni. Ennek ellenére még van 3 hét a világbajnokságig. Edzésben vagyunk, edzésből jövünk. Nem az elsődleges az eredmény, de szeretném látni, hogy hol állunk nemzetközileg a tavalyihoz képest. Az Európa-bajnok és a harmadik helyezett is itt van ellenfélként.”

A II. Savaria Nemzetközi Junior Vízilabda Torna pénteken délelőtt 10 órakor kezdődik a Magyarország-Szlovákia mérkőzéssel. A sportesemény ünnepélyes megnyitója kora este fél nyolckor lesz a Tófürdőn.