Hírek

Illatszertárba csábít László Miklós vígjátéka a Weöres Sándor Színházban

2014. január 29., 16:39

Béres Attila rendező rutinos visszatérőként irányította most is társulatot. Az Illatszertár január végétől látható.

Illatszertárba csábít László Miklós vígjátéka a Weöres Sándor Színházban

“Gyógyszerész úr, mindig csak tejkrémeket, fogpasztákat meg szájvizeket kotyvasszak. Aztán megszokja és megszereti.”

Egy karácsonyt idéző, 30-as évekbeli, László Miklós vígjáték a Weöres Sándor Színház repertoárjának következő darabja. A mű egy elegáns Váci utcai illatszertárba repít, ahol kifogástalan modorral és fanyar humorral várják a vásárlókat az alkalmazottak.

Jordán Tamás- színész, Weöres Sándor Színház
“Hammerschmidt úr a tulajdonosa ennek az illatszertárnak, ahol a történet zajlik. Rengeteg szálon fut a cselekmény, mindenkinek sorsa van. Speciel a főnököt balszerencse éri, hogy megcsalja őt a felesége.”

A történet főszereplői mégis azok a kisemberek, akik a mindennapokban keresik a boldogságot. A mozgatórugó a szerelem és a szeretet utáni vágy. Erre törekszik Jordán Tamás, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili, Szabó Tibor, Endrődy Krisztián, Orosz Róbert és Fekete Linda is, három felvonásban.

Nagy Cili- színész, Weöres Sándor Színház
“Ő itt dolgozik az illatszertárban már két éve és nincs könnyű helyzetben mert az Asztalos állandóan szekálja és Rózának hívja, mikor ő nem szereti, hogy Rózának hívják.”

László Miklóstól ez az egyetlen fennmaradt darab, az író ellenben több hollywoodi forgatókönyvet is jegyez. Az Illatszertár átiratából Meg Ryan főszereplésével készült film.

Béres Attila - rendező
“Azt gondolom erről a darabról, hogy egy rendkívüli helyet foglal el a magyar drámairodalomban, még pedig azért mert meg van benne a Molnár Ferenci könnyedség, de ugyanakkor van benne egy olyan szívszorító mélység vagy szívszorongató igazság, amely nem hagy nyomtalanul senkit.”

A darab bemutatója január 31én lesz a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán.